5053873217 [email protected]

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen yeni İPAD lansmanı oldukça büyük bir gürültü kopardı. Bu büyük lansmanın ardından herkesin aklında aynı soru; “Adı bile yeni değil, peki nesi yeni bu İpad’in?”

Sizin için nelerinin yeni olduğunu tek tek araştırdık.

1) EKRAN(En büyük ve hissedilir fark, daha canlı, daha hassas)

Ekran boyutu iki modelde de aynı; 9,7″.

İpad2 Led aydınlatmalı IPS, Yeni İpad Retina HD ekrana sahip. Farkı anlamak için Retina Displaye bir kere dokunmanız yeterli olacak. Ayrıca yeni Retina HD teknolojisini de getiriyor. Ekranının dokunmatik hassasiyeti daha da arttırılırken, çözünürlük ise iki katına çıkartılarak 2048 x 1536 piksele yükseltilmiş ve 1080p kalitesinde HD görüntülerin görselleştirilmesine imkan sağlanmış.

2) İŞLEMCİ

İşlemci hızı yine 1.2 GHz. Ancak bu kez aynı çekirdekten 2 tane var. İşlem hızı neredeyse iki kat daha hızlı. Mevcut uygulamalarda düşünme,duraksama ya da tereddüt zaten yoktu, şimdi hiç yok.

3) EKRAN KARTI

Bu değişikliği biraz daha somutlaştırmak için bu başlığı kullandık. Kast ettiğimiz şey Grafik İşlemci ama teoride PC de ekran kartı ne ise Grafik işlemci de aynı işi yapıyor.  A5X işlemcisiyle birlikte güncellenen grafik yongası da yeni iPad’in daha profesyonel bir şekilde görüntü oluşturması sağlıyor. Sonuç; çok daha hızlı 3D görüntüler.

4)KAMERALAR

İpad2 nin VGA çözünürlük temsili kameraları bir anlamda ön ve arka boş kalmasın diye konulmuş gibiydi. Artık İpad’in de İphone 4’deki lens ile donatılmış gerçek bir kamerası var. Ön yüzünde yine VGA çözünürlüklü bir kamera var.

5) VİDEO KAYIT

iPad 2’de 720p kalitesinde video görüntülemesine olanak sağlanırken, yeni iPad modelinde ise1080p kalitesinde HD görüntülerin oluşumuna imkan tanınmış.

6) BAĞLANTI

İpad artık 4G LTE desteğine sahip.

Eskisinde olduğu gibi  Bluetooth v2.1, Wi-Fi ve GPS de bulunuyor.

Ayrıca yaygınlaşması beklenen Bluetooth 4.0 teknolojisini destekleyen ilk tablet bilgisayar olma özelliğini taşıyor.( Apple’ın bir diğer cihazı Macbook Air’ler de Bluetooth 4.0 teknolojisiyle uyumlu.)

7)FİYAT

Hali hazırda satılan İpad2 fiyatından gelecek ve İpad2 ucuzlayacak. İlk partide gelen pahalı yeni İpad’leri almamayı başarırsanız güncel İpad2 fiyatları ile yeni İpad’e kavuşabilirsiniz.

ABD Fiyatı Şu şekilde:

3G destekli modelleri 16GB 499$, 32GB 599$, 64GB 699$ fiyatlarında, 4G destekli modelleri 16GB 629$, 32GB 729$, 64GB 829$ fiyatlarında kullanıcılara sunulacak.