5053873217 [email protected]

Mercedes’in sınıf atlayan A serisi 3. nesliyle bugün görücüye çıktı. Facebook’taki “https://www.facebook.com/mercedesbenztr?sk=app_162112893905930” sayfasından bugün canlı yayınla tanıtılan araç hali hazırdaki B serisinden bile üst sınıf sayılabilecek özelliklere sahip. Yeni A class BMW 1 serisine ve Audi A1 e Mercedes’in geç  kalmış cevabı olarak yorumlanıyor.

Aracın konsolu ve iç tasarımı C serisini aratmayacak kalitede. Cenevre’den tüm dünyaya canlı yayınla tanıtılan araç Mercedes’in 2012 için en çok satacak aracı olmaya aday. BMW’nin 1 serisi ile kısa sürede 5 milyon araç bandını yakalaması, Mercedes’in bu atağa cevap vermekte neden bu kadar geç kaldığı modelle ilgili eleştirilerin başında geliyor.

Mercedes bir kere daha kalıpları yıkarak “Mercedes’e Benzemeyen Bir Otomobil” üretti. Arkadan Audi-Bmw 1, yandan BMW 1 ve önden biraz BMW 1 biraz Audi A3. Ama toplamda yeni Mercedes A Class. Avrupa’da 30.000 EU giriş fiyatıyla satılacak A Class için Türkiye satış fiyatını merakla bekliyoruz.

Birinci sınıf malzemeyi ve işçiliği C sınıfı tasarımıyla birleştiren A Class’ın BMW 1 serisi engelini kolayca aşacağını düşünüyoruz. Ama iyi ki bu iki marka da varlar, ve rekabetleri A Class gibi daha nice model doğmasına öncülük edecek. Biliyoruz ki BMW 1 serisi olmadan A Class olmazdı, ya da Mercedes C serisi bu başarıyı yakalamasa yeni BMW 3 serisi bu derece kusursuz tasarlanmazdı. Yaşasın rekabet…