5053873217 [email protected]

Yeni dönemde kira beyanı yapmayan 300 bin ev sahibine inceleme mektubu gönderen Maliye Bakanlığı şimdi rotayı kar amaçlı otomobil alıp satanlara çevirdi. Bir yılda üç kez araba alan ve satan kişiye inceleme mektubu gönderdi.

Bu kapsamda son bir yılda 3 kez araba alan satan 623 bin kişiye inceleme mektubu gönderildi. Buna göre internet üzerinden veya şahsi olarak ikinci el araba alım satımı yapanlardan vergi alınacak. Ticari kaydı olmadığı halde çok sayıda araç alıp satanlara vergi cezası uygulanacak.
Söz konusu gelişmeyi Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı Ekrem Şimşek açıkladı. Şimşek, 2011 yılında galeri, otomobil yetkili satıcısı ve kişilerle birlikte toplam ikinci el araç satışının ise 3 milyon 700 bin olduğunu vurguladı.

Geriye dönük olarak noter kayıtları, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Tescil kayıtlarının TC Kimlik numaraları üzerinden incelemeye tabi tutulduğunun altını çizen Ekrem Şimşek, Yılda 10 ila 20 adet arası araba alım satımı yapan doktorlar, öğretmenler var. diye konuştu. Araba alım satımı yapan kişilerin ödemedikleri verginin karşılarına çıkacağını dile getiren Şimşek, mektup gönderilenler içerisinde galericilerin de olabileceğini söyledi.

Geriye dönük kaç yıl inceleme yapılacağı konusunda net bir bilgiye sahip olmadıklarını söyleyen Şimşek, İstanbul’da bir arkadaşlarına 10 bin lira vergi matrahı çıkarıldığını aktardı.

[layout show=”1″]