5053873217 [email protected]

Gözünüzden sakındığınız çocuğunuzun vaktinin büyük bölümünü geçirdiği Facebook’tan hiç haz etmiyor fakat onu çağın en büyük iletişim aletinden de uzak tutmak istemiyorsanız aşağıdaki tavsiyelere göz atmanızda yarar var

1. Seyirci kalmayın: Eğer çocuğunuz bir Facebook kullanıcısıysa ve siz siteyi hala nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız ondan yardım isteyin. Ona önemli noktaları ve neden Facebook kullandığını sorun. Tabi ileride sizin de ona araba kullanmayı öğreteceğinizi söylerseniz işiniz kolaylaşır.

2. Sosyal medyanın önemini anlayın: Facebook gençlerin sadece geyik yaptığı bir platform değil, ticari anlamda da hayati bir araç haline gelmiş durumda. Çocuklarınızın yeni ekonomi düzenine ayak uydurabilmesi ve rekabetçi kalabilmesi için kesinlikle sosyal medyayı yakından takip etmesi gerekiyor.

3. Çocuğunuzun duvarına yazmayın (ASLA): Eğer çocuğunuz sizi Facebook’ta arkadaş olarak kabul ederse ona Facebook üzerinden ya da offline yorumlarda bulunmayın. Onun duvarına yazmayın, arkadaşlarıyla olan sohbetlerine yorum yapmayın. Çocuğunuzun arkadaşlarıyla oluşturduğu internet alanına mesafeli kalın.

4. Arkadaşlarınızla ve ailenizle iletişime geçin: Çocuğunuz sizin diğer insanlarla Facebook üzerinden iletişimde kaldığınızı görürse sizin sosyal medya kullanımınıza karşı saygı duyar. Ayrıca bu madde sizin için de oldukça eğlenceli olabilir.

5. Ayak uydurun: Facebook site üzerinde sık sık değişikliklere gidiyor. Ayarlar, görünüm ve bir çok şey. Aktif bir kullanıcı olun ve değişimleri takip edin. Yeni uygulamalardan haberdar olun ve çocuklarınızla bu konuları konuşun.

6. Sohbet konusu haline getirin: Birlikte yemek yerken Facebook hakkında konuşun. Bu onun ilgisini çekecektir. Çocuğunuza Facebook’un dünyanın 3. büyük ülkesi kadar geniş bir ağ olduğundan bahsedin. Ne kadar farklı insanların kullandığından ve FarmVille, Mafia Wars gibi popüler oyunlardan laf açın.

Ebeveynler olarak çocuklarınızın güvenini kazanmak sadece sizin doğru adımlar atmanızla gerçekleşir. Facebook’u çocuğunuzla birlikte keşfedebileceğiniz yeni bir platform olarak görmekse çocuğunuzla aranızda iletişim köprüleri oluşturmakta sıkı bir rol üstlenebilir. (Teknogaste)