5053873217 [email protected]

Can Bonomo’nun İtalyan web sitesine verdiği röportaj sırasında ‘Türk sayılırım’ şeklindeki sözleri tartışma yaratırken Bonomo gönderdiği açıklamada bu cümleyi kurmadığını söyledi

Röportajın yayınlandığı linki de belge olarak gönderen Bonomo’nun PR şirketi, “Yazılı basın, TV basını ve online mecralarda çok açık ve net olarak Can Bonomo’nun gururla defalarca söylemiş olduğu, bu topraklarda yaşayan herkes gibi, kendisinin ve atalarının Türk olduğu vurgusunu yeniden yapıyor olmak, Türk bayrağı altında ülkemizi temsil etmek için görevlendirilmiş olduğumuz ve konsantrasyonumuzu bu görev için yoğunlaştırmamız gereken bu süreçte bizleri üzüyor” dedi. Bonomo’nun İtalyan web sitesine verdiği röportajın aslının ise şöyle olduğu açıklamada yer aldı.
7. Reading your news on the Internet (and also reading your last name) we can understand that you have Italian origins, is it true? (Internette okuduğumuz haberler ve soyadınıza da bakarak) İtalyan asıllı olduğunuzu anlayabiliriz, doğru mudur?

It’s not. I’m a sephardic jew which means my ancestors are turkish for 540 years. (Hayır değildir. Ben Sefarad Yahudisiyim yani atalarım 540 yıldır Türkler.

http://esctime.com/2012/02/04/intervista-a-can-bonomo-turchia-2012/