5053873217 [email protected]

Bilişim sektörü temsilcileri, Türkiye’nin ‘2023 bilgi toplumu rotasını’ çizmek için, Yeni Arayışlar Girişimi çatısı altında bir araya geldi.

Türkiye’nin, 2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olmayı hedeflediğini ve bir ‘bilişim toplumu’ yaratmaya çalıştığını ifade eden Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Önder, şunları söyledi:
“Büyümenin temelinde; girişimcilik, sermaye, inovasyon, kalite, verimlilik gibi unsurlar bulunuyor. Ülkemizin 2023 yılı hedeflerine ulaşılabilmesi için de; bilişime, iletişime, teknolojiye yatırım yapması gerekiyor. Türkiye, her alanda olduğu gibi, bilgi teknolojilerinde de büyük bir değişimin ve gelişmenin içine girmiştir. Örneğin, Fatih Projesi, bunlardan birisidir. Diğer taraftan işletmeler; Kurumsal Kaynak Planlama (ERP), İş Zekası gibi yatırımlarını tamamlayarak, uluslararası standartlarda iş süreçlerini yönetmeye başlamıştır. İnternet ve sosyal medya ise, hızla yaygınlaşırken, etkinliği her geçen gün artmaktadır.
Özetle, ekonomiye kaldıraç etkisi yapacak olan bilişim sektörünün, rotası ve yol haritasının belirlenmesi lazımdır. Nitekim son birkaç yıldır, ülkemizde ve dünyaya çok şey değişti. Bu hızlı değişim karşısında, bilişim sektörü bu tümsekte kalmayacak ve gelecek yıllarda çok daha hızlı bir yükselişle yoluna devam edecektir”.