5053873217 [email protected]

“Elektronik New Age” müziğin ülkemizdeki önemli destekçilerinden Can Atilla beşinci ve son albümü “1453 Fatih Aşkına” ile müzikseverleri Fatih dönemine yeni bir müzikal yolculuğa çıkarıyor.
Can Atilla, 2005 yılında yayınlanan “Cariyeler ve Geceler” albümü ile konsept bir albüm serisi başlatmış ve bu seri daha sonra sırasıyla “1453 Sultanlar Aşkına” (2006) , “Aşk-ı Hürrem” (2007) ve “Altınçağ” (2010) albümleriyle devam etmişti. Bu seri ile şaşaalı bir döneme; hem görkemli bir imparatorluğa, o imparatorluğun unutulmaz karakterlerine, hem de o dönemin sıradan, günlük yaşamına ışık tutmuş; ülkemizde olduğu kadar dünyada da bir ilki başarmıştı. Can Atilla 2012 yılının başlarında bu albümleri ve çok özel bir DVD’yi içeren, “İmparatorluk” adını verdiği arşivlik bir “box-set”i de müzikseverlerin beğenisine sunmuştu.
Sanatçı, şimdi de bu büyük imparatorluğun tarihinin en önemli ve unutulmaz olaylarından birini albümüne konu olarak seçiyor: İstanbul’un Fethi… Albümde hem Fatih Sultan Süleyman’nın karakteri, hem de onun hayatının parçası olmuş kişilerin müzikal portleri işleniyor. Ayrıca dönemin İstanbul’u; yeni kurulan bir şehrin parlak geleceği ve umutları da bu albümde müzikseverlerle buluşmayı bekliyor.
Tamamı enstrümantal eserlerden oluşan albüm, bir devir kapatıp, yeni bir devri açan İstanbul’un Fethi’ni dinleyenlere, etkileyici melodiler eşliğinde tüm ihtişamıyla aktarıyor. Albümde; Fatih Aşkına, Prenses Helena, Yeniçeriler, Elveda İstanbul gibi öne çıkan şarkıların yanında, unutulmaz “Sultanlar Aşkına” da yeni ve enstrümantal versiyonuyla yer alıyor.
Sony Music etiketiyle yayınlanan 1453 Fatih Aşkına ile; her biri başucu eseri sayılan albümlerden oluşan bu beşleme son buluyor.