5053873217 [email protected]

Kışı terketmeye hazırlandığımız bugünlerde mevsim değişikliği de sizi havaya sokup, depresyondan kurtulmanızı sağlamıyorsa yazıya bir göz atın

Depresyonun habercisi bazen gözyaşı bazen suskunluğunuz olur. Sebebi her ne olursa olsun sizi hayattan soğutacak her şeyden uzaklaşmanız, hayata bağlanmanız için çok büyük şeyler gerekebileceği gibi küçük değişikliklerle de içinde olduğunuz bunalım ve sıkıntıdan kurtulma ihtimaliniz var. İşte küçük gibi görünen ama etkisinin büyük olacağına inandığımız 7 tavsiye:

1. Ev işleriyle ilgilenin!
Depresyonla mücadele için daha iyi ve daha dinç aktiviteler gerekmektedir. British Journal of dergisinde yayınlanan bir çalışmada, en az 20 dakika ev işinin duygusal sağlığı arttırdığı görülmüştür. Siz de günde 20 dakika ayırarak ev işi veya bahçe işlerinde vakit geçirmelisiniz. Ayrıca iş yaparken geçirdiğiniz sürede motivasyonu yüksek ve neşeli şarkılar dinlemek de depresyonunuza iyi gelecektir.

2. Affetmeyi deneyin!
Öfke ve kin duysundan uzak olmanız gerekmektedir. Öfkelenmenin sadece size zararı olduğu gibi çevrenizdekileri de bir o kadar etkilemektedir. Kendi ruh sağlığınız için affetmeyi deneyin ve her konuda rahat olmaya çalışın. Unutmayın; kendinizi üzmek ve sıkmak sizi rahatlmaz.

3. Mutluluk için yoga
Yoga sadece esneklik ve gücü geliştirmek için değildir. Araştırmalara göre,13 milyon Amerikalı’nın yoga yaptığı belirlendi. Düzenli uygulama ile, yoga, ruh halinizi iyileştirmek, depresyon seviyesini azaltmada, stresi kesinlikle ortadan kaldırmada ve daha iyi uyku için büyük fayda sağlar.

4. Dans ederek stres atın!
Dans edenlere nazaran etmiyenlerde daha fazla stres ve enerji seviyesinin düşük olduğu görüldü. Dans bir diğer faydaları, stres azaltıcı olması, yeni arkadaşlar edinmek ve enerji seviyelerini arttırdığı belirlenmiştir.

5. Açık havada yürüyüş yapın!
Vücuttaki serotonin hormonun açığa çıkması için açık havada biraz yürüyüş yapmak yeterlidir. Bir araştırmaya göre mevsimsel etkili depresyonları güneş ışığı ile tedavi etmek mümkün. Özellikle sabah ve öğle saatlerinde açık havada kısa yürüyüşler yapmak insanı zinde tutar ve depresyon belirtilerini ortadan kaldırır.

6. Sürekli pozitif düşünün!
Kötümser düşüncelerin yerini iyimser düşüncelerin almasını sağlayın. Çünkü iyimser düşünmek ve pozitif olmak depresyon riskini azaltmada çok etkili bir silahtır. Pozitif düşünmek insan ömrünü uzatır. Psikologlar negatif enerjiyi pozitif enerjiyle değiş tokuş etmek gerektiğini öneriyor. Bunun çözümüde sadece insan beyninden ve kişinin ne kadar pozitif düşünebileceğinden geçiyor.

7. Abartmadan sağlıklı bir şekilde beslenin!
Depresyona giren her insanın klasik yediği şeyler abur cubur türevi yani cips, çikolata, şeker vb. yiyeceklerdir. Bu yiyecekleri alıp televizyon başına geçeceğinize kendinize meyve kokteylleri, meyve salataları veya az yağlı salatalar hazırlayın. Çikolatayı alıp miğdenize indirmek yerine bu yapacağanız şeyler sizi hem depresyondan kurtarmaya hemde sağlıklı beslenmenize yardımcı olur.