5053873217 [email protected]

Muhteşem Yüzyıl dizisinin hem sevilen hem nefret edilen kahramanı Hürrem Sultan bu akşam yayınlanan bölümde yine ölümden dönüyor. Peki bu dizide Sultan’ın kaçıncı ölümden dönüşü?

Hürrem Sultan'ın tacı

Meryem Uzerli, Halit Ergenç, Nebahat Çehre’nin başrollerini paylaştığı Muhteşem Yüzyıl dizisinde izleyenleri bu akşam yine heyecanı bir bölüm  bekliyor. Yanmaktan son anda kutulan Hürrem Sultan’ın güzelliğini kaybedip kaybetmeyeceği merak konusu olacak. Hürrem Sultan dizi boyunca bugüne kadar pek çok kez ölümden döndü. Zehirlenmeler, yaralanmalar Hürrem Sultan’a bana mısın demedi:

– Aşığı Leo ile aynı odada kalan Hürrem Sultan zehirli lokumu Leo’nun yemesiyle odadan sağ salim çıkmayı başardı. Sezon finali olan bu görüntü pek çok insanın yaz boyunca Hürrem’in sağ kalıp kalmayacağını düşünmesine yol açtı.

– İlk sezonda Hürrem Sultan taze bir cariye iken yatağında onu öldürmeye çalışanlar farkında olmadan yardımcısının yaraladı.

– Pargalı’nın elinden son anda kurtulan Hürrem Sultan ölümün kıyısından dönmüş, fakat Hürrem’in ölümle sınavı burada bitmemiş aynı bölüm içinde iki kez başında Azrail’i görmüştü. Kaçarken ıssız ormanda kaybolan ve can çekişen Hürrem’in bir haftalık meraktan sonra tüm Türkiye ölmediğini görerek derin bir ‘oh’ çekti. Ölümden dönen Sultan Kanuni Sultan Süleyman’la nikah kıyarak evlendi.

– Dizinin 47. bölümünde Sultan’ın validenin kışkırtmasıyla cariyelerin isyanında öleceğini sanıp yürekler ağza geldi fakat Hürrem Sultan ondan da kurtulmayı başardı.

PEKİ GERÇEKTE NASIL ÖLDÜ?

Hürrem Sultan 18 Nisan 1558 tarihinde öldü

Dizide ölümlerden dönen Hürrem Sultan gerçek hayatta 52 yaşındayken hayata ve Kanuni Sultan Süleyman’a veda etti. Hürrem Sultan 18 Nisan 1558 tarihinde eşi Kanuni Sultan Süleyman’dan 8 sene önce 52 yaşındayken öldü. Oğlu II. Selim’in tahta çıkışını göremedi. Süleymaniye Camisi Külliyesi içinde kendisi için yaptırılan türbeye gömüldü. Ölüm nedeni de sanıldığı gibi entrikalar değil sıtma ya da kuluç hastalığı olduğu söylenir. Kanuni ile Edirne’ye yolculuk yapan Hürrem Sultan, Edirne dönüşü hastalanıyor ve vefat ediyor.

[youtube width=”600″ height=”365″ video_id=”fyuXqdjkQpc”]