5053873217 [email protected]

Grubun çıkışı daha önceye dayansa da isminin duyulup kitleselleşmesi  “Kavak Yelleri” adlı gençlik dizisinin jenerikleri ve dizinin doğru anlarında kullanan muhteşem şarkıları ile oldu. Diziden 2 yıl kadar önce “İstanbul’da” şarkısının klibi bizi zaten “alıp bozkırlara” götürüyordu. 

Türk müzik dünyasının en beğenilen gruplarından Pinhâni, 3. albümleri “Başka Şeyler”le yeni şarkılarını dinleyicileriyle buluşturuyor. Topluluk, 2006 ve 2008’de yayımladığı iki albümün ardından, geçen yıl grubun resmi internet sitesi pinhani.com üzerinden paylaştığı 3 single ile bu albümün sinyallerini vermişti. Geçtiğimiz yıl sosyal paylaşım platformlarında en çok izlenilen ve paylaşılan kliplerden biri olan “Yitirmeden” yeni albüm “Başka Şeyler” de yer alıyor.Yine geçtiğimiz yıl yayımlanan diğer singlelar “Değirmendeki” ve “Eylül” de bu albümde dinleyiciyle buluşuyor.Daha önce yayımlanan iki albümden oldukça farklı şarkıların yer aldığı bu yeni albümde, Pinhâni’nin Feridun Düzağaç tribute albümü için kaydettiği “Çok Aşık” şarkısı da bulunuyor.

 

Pinhâni, yeni albümü ”Başka Şeyler”in ilk klibini, albümün açılış şarkısı ”Bana Hediye”ye çekti. Dünyanın sınırlarla bölünmüş olmasını konu alan şarkı için, grup üyeleri Türkiye’nin dört bir yanına dağıldı ve sınır kapılarına dayandı. Ankara’dan başlayıp Suriye, Gürcistan ve Yunanistan sınırlarına yapılan yolculuklarda, grup üyeleri beş günde toplam 10.000 km’nin üzerinde yol kat etti. 30’dan fazla şehirde yapılan çekimlerde Pinhâni dört ayrı ekip olarak çekimleri tamamladı. Zorlu kış şartları, çekimleri zaman zaman aksatsa da Anadolu’nun beyaza bürünmüş hali bu yolculuk klibine çok yakıştı. İmre Haydaroğlu’nun yönettiği klipte, gösterilen tüm şehirler daha önce Pinhâni’nin konser verdiği şehirlerden seçildi. Türkiye’nin coğrafi ve kültürel renklerini 4 dakika 18 saniyeye sığdırmak mümkün olmasa da, bu klipte ülkemizin güzellikleri en doğal haliyle yansıtılmaya çalışıldı. Ancak yine de Pinhâni bu klipte sınırları aşamadı!

 

ALBÜMÜN İLK KLİBİ BANA HEDİYE:

[youtube width=”600″ height=”365″ video_id=”hwac60r997E”]

 

YİTİRMEDEN;

[youtube width=”600″ height=”365″ video_id=”Uuxt5a7d_mA”]

Yeni albümün kayıtlarında gitarist Akın Eldes’in yanı sıra, davulda Turgut Alp Bekoğlu, kontrbasta İlkin Deniz ve bas gitarda Demirhan Baylan Pinhâni’ye eşlik etti. Kolektif İstanbul üyelerinin de bir şarkıyla destek verdiği “Başka Şeyler”, bu ülkenin müzikal renklerini harmanlayan sıradışı bir albüm. Daha önceki Pinhâni albümlerinde olduğu gibi, bu albümün her şarkısı yine kendi dinleyicisini bulacak.