5053873217 [email protected]

Aziz Yıldrım şike soruşturması kapsamında yargılandığı davada “-Asıl şikeyi 2000 yılında Galatasaray yaptı. Sturm Graz maçına bakın. Şike sahada futbolcularla yapılır. Bir şike varsa işte bu maçtadır” dedi.

Peki İstanbul Ali Sami Yen’de oynanan bu maçta ne olmuştu?

Galatasaray-Sturm Graz

Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde guruptan çıkma mücadelesi veriyordu. Sturm Graz maçı grubun son maçıydı. Karşılıklı atılan gollerle durum 2-2 ye gelmişti. Gruptaki diğer maçın da sonuçlanmasıyla hem Galatasaray’ın hem de Sturzm Graz’ın bu skorla gruptan çıkması kesinleşmişti. 4 dakikalık uzatmanın 3. dakikasında Sturm Graz  takımı oyuncuları yedek kulübesinden teknik direktörlerinin işareti ile diğer maçın bittiğini anlamış ve kalan 50 saniye boyunca kendi yarı sahalarında top çevirmişlerdi.

Sturm Graz kendi yarı sahasında paslaşırken Galatasaray da rakip yarı alanda fazla bir baskı uygulamadan pozisyonunu korumuştu.

Avrupa Liglerinde bu tip top çevirmeler oluyor

Sadece Avrupa şampiyonalarında değil, dünya şampiyonalarında da takımlar gruptan çıkışı garantiye alınca riske girmemek için bu tip top çevirme, rakibe topu vermeden kendi yarı alanında 2-3 dakika boyunca skoru riske etmemek için yapabiliyor.

[youtube width=”600″ height=”365″ video_id=”3wateW0GtFY”]

2000 Yılında Fair Play Olayı Olarak Duyurulmuştu:

O dönem yorumcular olayı fair play başarısı olarak yorumlamış, iki takım taraftarlarının kol kola bir üst turu kutlamaları gazetelere manşet olmuştu. Zira maçtan sonra iki takım oyuncuları da sarılıp formalarını değişerek üst turu birlikte kutlamışlardı. Maçı izleyenler çok iyi hatırlayacaktır son 50 saniye dışında kıran kırana bir maç olmuştu.