5053873217 [email protected]

Mini de teknik özelliklerinden çok tasarımı ve tüketim grubunun sınıfsal özellikleriyle ön plana çıkan bir model. Hal böyle olunca Mini’nin üreteceği her modelin hazır bir alıcı kitlesi var. Mini Clubvan önceden tanıdığımız Clubman’in türevi. Clubman’in yan pencereleri polikarbonat panellerle değiştirilmiş ve yükleme bölmesinin büyüklüğü bir ölçüde arttırılmış.

BMW Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak Clubvan’i ‘iş ve eğlence için kompakt hayat tarzına uygun bir van ve üst segmentte bu türdeki ilk konsept’ diye niteliyor. Tabiki köşedeki bakkalın ya da manavın alıp sebze halinden meyve sebze taşıyacağı bir araç olmayacak. Buna Clubvan’ın ne 1200 litrelik hacmi, ne yakıt tüketimi ne de satış fiyatı müsade etmez.

Clubvan iki kişilik bir araç. Clubman’deki arka koltuklar ve takma bagaj zemini kaldırılmış. Onların yerine altı yük takma noktası içeren, daha derin bir yükleme bölmesi ve 12V şarj prizleri konulmuş.

Clubman Mini’ye göre 240 mm daha uzun ve dingil açıklığı da 80 mm daha fazla olsa da, Mini Clubvan’ın üretim versiyonu büyük kapasiteli bir ticari araç olmayacak.

Seri üretime alındığı halde hangi motor seçeneklerine sahip olacağı henüz kesinleşmeyen aracın Türkiye’de dahil olacağı düşük vergi dilimi de fırsat bilinirse sonunda 2 litre hacimli turbo Diesel motora sahip Mini modellerine kavuşabiliriz.