5053873217 [email protected]

Subaru’nun efsane modeli, neredeyse marka kadar isim yapmış “impreza” sı son tasarımıyla Hackback STI larla ön plana çıkmış, bu da efsneyi hep  sedan görmeye alışık kimi hayranlarını hayal kırıklığına uğratmıştı.

Bu yıl Subaru, prestijini ve otomotiv dünyasındaki farklı yerini borçlu olduğu AWD sisteminin 40. yılını kutluyor. AWD sisteminin Subaru’da kullanıldığı şekliyle patentini hiç bir markaya vermeyen Subaru bu sistemi müşterilerine daha iyi tanıtmak için bir dizi etkinlikle Cenevre standında AWD bölümüyle de yerini alacak. Sürekli 4 tekelekten çekiş sağlayan bu sistem arazi araçlarının aksine yüksek hızlarda muhteşemkontrol sağlıyor. Hepimizin hatırladığı, viraja yan driftlerle girip savrulmadan çıkan İmprezza’lı jeneriler vardır.

1.6 Litre ve 5 Kapılı İmprezza Geliyor:

Efsane sedanın yanında Hackback imprezza’nın gelmesi Subaru’nun Avrupa pazarında daha etkili olmak  istemesi ve kitlesel satış rakamlarını hedeflemesinin bir sonucu. Subaru Impreza için özel olarak geliştirdiği CVT (Sürekli Değişken Şanzıman) otomatik vitesi ile kesintisiz vites geçişleri sunuyor. Manuel ve otomatik sürüşü bir arada sunan bu yeni şanzıman, 6 ileri manuel modunda o kadar hassas ki; seri kullanımlara izin veren hızlı geçişleri sayesinde sportif klasik otomatik vitesli modellere belirgin bir üstünlük sağlıyor. 5 Kapılı Impreza 1.6 litrelik benzinli seçeneği ve yeni CVT şanzımanı ile ilk kez Avrupa pazarında satışa sunulacak. Tabiki tüm İmprezza’lar gibi 4×4.

Bu yıl Cenevre’de Sedan bir İmprezza ve sedan bir STI bekleniyor. İşte konseptler arsında en çok öne çıkan tasarım;

 

Symmetrical AWD teknolojisi
Her türlü yol koşulunda keyifli sürüş ve güvenlik hissini bir arada sunabilen, motor gücünün iki tekerlek yerine dört tekerleğe sürekli eşit olarak aktarılabildiği, part-time değil full-time olarak çalışan bir aktarma sistemi. Sadece Subaru araçlarında standart olarak bulunan bir teknoloji olan Symmetrical AWD, hava ya da yol şartları ne olursa olsun, Simetrik Sürekli Dört Çeker teknolojisi sayesinde tüm Subaru modelleri güvenli ve keyifli yolculuk sunar.

 

Fuarın başka bir Subaru süprizi de FT-86. Süper spor kategorisinde Subaru’nun da söyleyecek sözü olduğuna dair bir kanıt. Her iki modelin de Subaru’nun efsane rengi “STI Mavisiyle” tanıtılmasını bekliyoruz.