5053873217 [email protected]

Soğuk hava ve haftasonu tatili birleşince tatili değerlendirmek isteyenlerin adresi sinemalar olacak. Peki sinemalarda bu haftasonu neler var?  

Bu hafta vizyona giren iki filmin birbiriyle kıyasıya yarışması bekleniyor. Bunlarda ilki Türk Sineması’nın en büyük bütçeli filmi olarak lanse edilen Fetih 1453. Yönetmenliğini Faruk Aksoy’un yaptığı “Fetih 1453” filminde, Devrim Evin, İbrahim Çelikkol, Dilek Serbest, Recep Aktuğ, Erden Alkan’ın yanı sıra geniş bir oyuncu kadrosu bulunuyor. Türkiye genelinde 850 salonda bugün saat 14.53’te vizyona girecek filmde, Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethi konu alıyor.

Fetih’in rakibi ise Mark Neveldine ile Brian Taylor’ın yönettiği ve Nicolas Cage, Christopher Lambert, Idris Elba ile Ciaran Hinds’in rol aldığı “Hayalet Sürücü 2: İntikam Ateşi (Ghost Rider: Spirit Of Vengeance)” filmi. Nicholas Cage’in başrolünü oynadığı filmin çekimlerinin bir kısmı geçtiğimiz yaz Türkiye’de yapılmış ve ünlü yönetmenin tarihi eserlere zarar verdiği iddiaları gündemi meşgul etmişti. Kapadokya ve Peribacaları’nda gerçekleştirilen çekimlerde ünlü aktör Roma dönemine ait tarihi eserlere tırmanmış ve bu yapılara zarar verildiği nedeniyle tepki çekmişti.