5053873217 [email protected]

Trafikte sık sık karşılaşıyorsunuzdur. Karşıdan gelen aracın bembeyaz farları gözünüzün için içine girip yolu görmenizi imkansız hale getiriyordur. Yıllardır bu durumdan şikayetçiyiz ve önlem alınmasını bekliyoruz. Ancak TUV Türk bu konuyu gündemine aldı.

Kusur listesinde “Xenon far olduğu halde fark yükseltme ayarı yoksa” ve  “Xenon far olduğu halde yükseklik ayarı çalışmıyorsa” araç “AĞIR KUSURLU” sayılıyor ve muayeneden geçebilmek için far sistemini söktürmesi gerekiyor.

 

Xenon far sürücü açısından son derece net bir görüş yeteneği sağlıyor.

TUV Türk’ün bu uygulaması ilk  başta hoşumuza gitse de bizi trafikte zor duruma düşüren “Katil” farların Xenon olmadığı gerçeğini kabul etmek gerekiyor. Bizim gözümüzün içine düşen ve yolu görmemizi engelleyen farlar Xenon kopyası. Yani bildiğimiz far ampulünün balast bağlantısı olmaksızın direkt 12V akümlatör akımı ile beyaz yananı.

 

 

BALAST adı verilen gerçek Xenon'a akım sağlayan mini Trafo

 

 

Peki Nedir Gerçek Xenon; 

Gerçek Xenon’u ve sahte Xenonu anlamak için en basit anlamıyla Florasan ve Çıplak ampulü incelemek faydalı olacaktır. Florasan lambanın tertibatında bulunan trafo benzeri bir cihaz bulununca far için güç sağlayan akımın wattı yükseliyor ve daha güçlü elektirik akımı sayesinde farklı bir parlaklık elde ediliyor.

Tabii ki tüm far sistemlerinde aydınlatmanın yere değil de sürücünün yüzüne yansıtılması ciddi bir tehlikedir ve buradaki sorun Xenon ile ilgili değildir.

Xenon Far Elemanları; Her ampül için ayrı birer balast bulunmakta.

Bu düzenlemenin sıfır kilometre araç satışında Xenon adına 2bin 3bin lira fark ekleyen üreticilerin çarpıtmasıyla ilgili olabileceğini düşünüyoruz. Çünkü asıl tehlike olan balastsız, gözü kör eder derecede rahatsızlık veren beyaz ışığın adı bile geçmiyor.

 

Beyaz ve bağlantısında  balast bulunmayan ampül Xenon olarak da geçmediği için muhtemelen TUV Türk bununla ilgili işlem yapamayacak ve trafikte dolaşmaya devam edecek. Olan yine ürünün hakkını veren nispeten bilinçli kullanıcıya olacak.

 

Şunu bir kere daha net olarak açıklamak gerekiyor ki yandaki tertibata sahip far sistemi Xenondur ve bu sistemin Çin ya da Almanya’da üretilmesi kullanım süresi dışında bir şey  değiştirmez. Ayrıca bu sistemi 3bin tl farkla satan otomobil üreticileri de sistemi genellikle uzak doğudan satın alıyorlar. Burada sürücüyü rahatsız eden farın Xenon olması değil, ayarsız olması. 25 watt ışık veren kısa faz hüzmesi ampulü bile sürücünün gözüne tutulduğunda rahatsızlık yaratır. Dahası elinize aldığınız 2 pilli el feneri  de eğer araç kullanan birinin direk gözüne tutulursa yolu görmesi engellenir. Ama  kimse ne  kısa farı ne de el fenerini yasaklamayı düşünmez.

Bu düzenleme sonunda Xenon far yeniden yalnızca pahalı otomobil sürücülerinin keyfi olarak kalacaksa gerçekten yazık olur.