5053873217 [email protected]

Milli  Futbolcu Arda Turan’ın takımı Atletico Madrid Papa 16. Benediktus’u ziyaret etti.

Katoliklerin ruhani lideri Papa 16. Benediktus yaptığı kabul gününe Lazio ile yapacağı maç için İtalya’da bulunan Atletico Madrid takımını kabul etti.

Atletico Madrid kafilesi, Vatikan’da Papa’nın oturumunun başlamasından önce ” 6. Paul” salonuna geldi. Papa, salona gelene kadar, Turan’ın takım arkadaşlarıyla muhabeet etti ve şakalaştı.
Papa 16. Benediktus, salonda kendisini bekleyen 2 bine yakın kişi tarafından sevgi heyecanla  karşılandı.Genel kabul günündeki konuşmaların ardından Papa 16. Benediktus, Atletico Madrid takımını ayrı bir salonda kabul etti.

Arda Turan kabulden sonra şu açıklamaları yaptı:”Gayet keyifliydi. Takım arkadaşlarım Vatikan’ı ziyarete geldi. Ben de Müslüman biri olarak, onları yalnız bırakmamak adına, takım olmak adına yanlarındaydım.Vatikan güzel bir izlenimdi.”

Basına kapalı gerçekleşen kabulde, Papa ile selamlaştıklarını belirten Arda Turan, el öpmediğini, Papa’nın kendisine ve arkadaşlarına tespih hediye ettiğini, kendisinin de bu tespihi bir arkadaşına hediye ettiğini söyledi.