5053873217 [email protected]

Kışın aracımıza her zamandan daha çok ihtiyacımız oluyor. Kış şartlarında aracımıza ihtiyaç duyduğumuzda da  bastığımız an çalışması çok önemli. Çünkü sıfır altında sıcaklık derecelerinde ne onarım yapmak ne de aracı kontrol etmek mümkün olabiliyor. 

Unutmayın bu amaçla harcayacağınız kış başına maksimum 50 tl.’lik harcama binlerce liralık masraftan kurtaracaktır.

 

Aracınızın soğutma suyuna antifriz ekleyin. Eğer sıcaklık sıfırın altında -20 derecelere düşüyorsa ve karışımdan emin değilseniz radyatör altındaki musluktan tüm suyu boşaltın ve 3 litrelik antifrizi sek olarak boşaltın.Motorunuzun soğutma suyunun donması, radyatörünüzü hatta motor bloğunuzu çatlatarak size çok pahalıyla mal olabilir. Bu miktar aracınızın modeline göre aracın toplam bedelinin yarısını bulabilir. 3 litre antifriz ise 20 lira.

Silecek suyunuzun dolu ve antifrizli olduğuna dikkat edin. Silecekleriniz eski ise yenileyin. Silecek suyunuzun donması , su püskürtme motorunuzun donması ile sonuçlanabilir ve motor yanabilir.

Silecekleriniz donmuş ve cama yapışmış ise silecekleri çalıştırmayın. Bu tarz bir donmayı engellemek için en iyi yöntem akşam aracı park ederken antifrizli cam suyundan bir miktar püskürtün.

Soğuk havalarda aracınızı çalıştırmanız, buğu ve buz önlemek için kullandığınız rezistans, arabanızın aküsünden daha fazla akım çeker. Aracınızı sabahları çalıştırırken, ağır ve uyuşukça çalışıyorsa, akünüzün bakımlarını yapın. Şarja bağlayın. Sulu akü ise blogların seviyelerince su ekleyin.

Akü başlarının kirli olması akım kaybına neden olacaktır. Temizleyip vazelin ya da gres sürün.

Lastiklerinizi kontrol edin. Asimetrik aşınmış lastikler kış aylarında tehlikelidir. Kışın, diş profilinin 3mm nin altına düşmüş olan lastikleri kullanmanızı tavsiye etmiyoruz. Yedek lastiğinizi de kontrol etmeyi unutmayın.

Otomobilinizdeki sıvı seviyelerini, lastik basınçlarını kışın düzenli kontrol edin. Sorun gördüğünüzde tamir edin ki, yolda kalmayın.

Aracınızda buz kazıyıcı bulundurun.

Eğer sıcaklık -20 derecelerin altına düşüyorsa, kapıların donması sonucu lastiklere yapışması gibi sorunlar yaşıyorsanız bagajınızda bulundurduğunuz bir litrelik antifrizli cam suyu ile ıslattığınız bez ile kapı lastiklerini siliniz. Yapışmayı engelleyecektir.

Kış şartları ile mücadelede kullanılan tuz ve solüsyonlardan aracınızı koruyun.(https://gazetepress.com/2012/02/05/yollara-dokulen-tuz-arabama-zarar-verir-mi/)