5053873217 [email protected]

 Batman serisinin üçüncü ve son filmi için hazırladığı jeneriği, Vimeo’ya yükleyen Doğan Can Gündoğdu’nun videosu 1,5 haftada 270 bin kişi tarafından izlenince dikkatleri üzerine çekti. Jeneriğin büyük ilgi görmesi üzerine Gündoğdu’ya Hollywood’dan, 2013’te gösterime girmesi planlanan bir başka filmin jeneriğini yapması için teklif geldi.

Dahi genci öğretmen olan babasına sorduğumuzda gururlanıyor ve şöyle anlatıyor Doğan Can’ı;

“Küçüklüğünden beri film  çekimlerine ve kameraya meraklıydı. Çocukken legolardan kamera yapar, etrafına kamera gözü ile bakardı. Yıllar yılı bu ilgisini hiç kaybetmedi. Üniversite sınavı sonucunda Endüstri Mühendisliği kazandığı halde gitmedi. Sayısalcı olmasına rağmen sözel puanla  girilen Bahçeşehir İletişim Tasarım bölümüne burslu olarak kayıt yaptırdı.”

BU BAŞARI TESADÜF DEĞİL;

Doğan Can Gündoğdu’nun bu başarısının ilk  adımları çocuk yaşlarda atılmış. Devamında çabaları sonuç vermiş ve 2006 Yılında Uluslarası İstanbul Film Festivalin’de 18 yaş altı kategoride 1. oldu. Ödülü getiren “Derin” isimli film yarışma sonrasında da örnek film olarak internette nam saldı.

Konsept olarak buz temasını seçtim’
“Jenerikte kullandığım malzemeler, mutfağımda yarattığım ürünler. Konsept olarak buz temasını seçtim, çünkü buz güçlü bir ögedir. Filmdeki kötü karakteri simgelemesi adına ön plana çıkardım. Malzemeler, buz, cam fanus, bıçak ve ip. Bunları harmanlayarak 2 gecemi alacak şekilde mutfak masasında ürettim. Gazete baskıları tasarladım. Gazete kağıtlarından ve yeni çıkacak filmin set fotoğraflarından faydalandım. Tüm görüntüler set fotoğrafları, ama ben onlara katil sanki onları izliyormuş, onlar hakkında bilgi topluyormuş izlenimi verdim.”

“Batman” serisinin üçüncü filmi için hazırladığı jenerik büyük ilgi görünce, Doğan Can Gündoğdu’ya  Hollywood’un kapıları açıldı.Okul projesi için Christopher Nolan’ın son Batman filmi Kara Şövalye
Yükseliyor
‘u konsept alınarak hazırlanan açılış jeneriği Doğan Can Gündoğdu tarafından yapıldı. Vimeo hesabına ekledikten
kısa bir sürede 260.000 kişi tarafından izlenip, büyük ilgi gördü. Aynı zamanda bir çok yabancı kaynaklı sinema ve tasarım sitelerinde bu konu başlık oldu.

Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Tasarımı Bölümü öğrencisi Doğan Can Gündoğdu’nun, yaz aylarında gösterime girecek.

Doğan Can ve çalışmaları ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz

http://www.dogancangundogdu.com/  adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Dark Knight Ekibi de videoyu izleyip beğenisini dile getirmiş.

Örneğin the dark knight rises‘ın görsel efekt süpervizörü paul j. franklin’in videoyu çok beğenmiş.
https://twitter.com/…klin/status/162806165921742849

Ayrıca Doğan Can’ın Vimeo hesabından birden fazla bu tarz çalışmaları var. Ayrıca Kara Şövalye Yükseliyor filminde de çalışan Oscar’lı görsel efekt süpervizörü Paul Franklin kendisine Twitter üzerinden ulaşmış, kendisine iş teklifinde bulunmuş.

Amerika, Toronto ve Singapur merkezli pek çok farklı ajans ve film sirketinden de iş teklifleri gelmiştir. Kendisini mutlulukla kutluyor.

[youtube width=”600″ height=”365″ video_id=”drPEH8x8ots”]