5053873217 [email protected]

Hava sıcaklığının 2 ila 4 derece düşeceğini açıklayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, buz ve don uyarısı yaptı 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Kıyı Ege, Batı ve Orta Akdeniz kıyı kesimi ve Edirne çevreleri dışında ülke genelinde görülecek yağışların; Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile İstanbul’un Silivri ve Çatalca, Tekirdağ’ın Saray, Çerkezköy ve Çorlu, Kırklareli’nin Vize ve Demirköy ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Kar yağışının Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu (Bitlis, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari, Şırnak, Muş, Bingöl) ile zamanla Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda (Siirt, Batman, Mardin) kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar genellikle, kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), güneydoğu kesimlerinde güney ve güneybatılı yönlerden orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

TRAFİĞE HAZIRLIKSIZ ÇIKMAYIN

Kar yağışı İstanbul’un tamamını kapladı. Gece saatlerinde artan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Trafiğe hazırlıksız çıkan sürücüler, kayganlaşan zeminde güçlükle hareket edebildi. Yetkililer sürücüleri trafiğe hazırlıksız çıkmaması için uyardı.