5053873217 [email protected]

‘Öldü’ diyerek twitter, facebook gibi sosyal medya sitelerinde adı geçen pek çok ünlü sahte gündem yaratmak isteyenlerin kurbanı oluyor

Bilgi paylaşımı ve eğlencenin yeri olarak görülen twitter zaman zaman sanal dedikodunun mekânı oluyor. Eğlenmek isteyen kimi twitter kullanıcıları pek çok kişiyi üzecek yanlış haberleri ortaya atarak sahte gündem yaratma çabasına giriyor. Bunun son örneği de dün gece yaşandı. Twitter’da ortaya atılan ‘Metin Akpınar öldü’ haberi ünlü oyuncunun sevenlerini korkuturken, Akpınar’ın kendisini şaşırttı. Metin Akpınar, “Çok şükür sağım. Bunu neden yapıyorlar anlamıyorum. Daha önce de bir çok ünlüye öldürmüşlerdi. Bu yapılanlar çok tehlikeli” dedi. Ünlü komedyenin söylediği gibi daha önce twitter’da pek çok kişi hakkında öldü haberi yayıldı. Sosyal paylaşım sitesi twitter’da ‘yesilmenyeliz’ isimli sayfadaki tweet ortalığı karıştırdı. Sayfada “İbrahim Tatlıses ölmüş inanmıyorummm doğru mu? Almanya’dakı klinikte silahlı saldırıya uğramış yine?” yazan kullanıcı, bir anda herkesin paniğe kapılmasına sebep oldu. Söylenti kulaktan kulağa yayılırken Tatlıses’in menajeri Eyüp Kanat’ın telefonları sabaha kadar hiç susmadan çaldı. Bir yarışma ile ünlenen Ajdar da bu dedikodulardan nasibini almıştı. Fakat bu tatsız şakanın en çok yapıldığı isim Münir Özkul oldu. Usta oyuncu hakkında pek çok kez ‘öldü’ haberi çıktı. Yakınları bu tür dedikodulara üzüldüklerini belirterek durumu yalanladı.

 

GENÇLERİ DE ÖLDÜRÜYORLAR

 

Ünlü tiyatrocu Nejat Uygur’un öldüğü yolunda bir dedikodu yayılmış ancak oğlu Behzat Uygur, “Babam hayatta, bu haberi yayan vicdansızdır” açıklamasını yapmıştı. Sadece yaşı ilerleyen ünlüler değil genç isimler de bu dedikodulardan nasibini aldı. Geçen ağustos ayında Teoman öldü iletisi çığ gibi büyüdü. Durumun bir söylentiden ibaret olduğu çok geçmeden anlaşıldı. Cem Yılmaz’ın da bir trafik kazası geçirerek vefat ettiği haberi yayılmış, bunun sanal bir dedikodu olduğu Okan Bayülgen’in programında ortaya çıkmıştı.