5053873217 [email protected]

Orta sınıf SUV nin geçmişi çok eski olmasa da hızla büyüyen bir pazara sahip. Yakın geçmişe bakıldığında ülkemizde özellikle  Nissan Quashqai’nin ulaştığı satış başarısı pazarın ne denli büyüyebileceğinin ve aslında herkesin gönlünde orta sınıf bir SUV yattığının göstergesiydi. Quashqai’den önce de Terios mini SUV gurubunda ilgi çeken bir modeldi ama Nissan’ın kitlesel başarısı üreticiye başka bir şeyi gösterdi. Orta sınıf SUV orta sınıfın pazarına ortaktı. Hakka fiyat itibariyle üst sınıf bineklerden bile pazar çalabilecek aralığa oynuyordu.  Peşpeşe gelen Dacia Duster, Mitshubishi ASX, Tiguan , Captiva, Sportage  derken  artık orta sınıf SUV üretmek otomobil firmaları açısından zorunluluk haline geldi.

OPEL MOKKO ÇOK İDDİALI

Opel CEO’su Karl-Friedrich Stracke de tam bu bahsettiğimiz dinamiklere hitap eden bir konuşma yaparak;  “Opel Mokka güçlü yanlarını geleneksel büyük SUV’lardan alıyor ve bunları modern bir kompakt biçime uyduruyor,” diyor.

Mokka’nın 4280 mm uzunluğuna rağmen beş kişilik olduğunu söyledi. SUV önden veya dört tekerlekten çekiş seçeneği sunacak.

KAĞIT ÜZERİNDEKİ BOYUTLARININ ÖTESİNDE BİR HEYBETİ VE RAKİPLERİNİ KORKUTACAK BİR GENİŞLİĞİ VAR.

Araçta üç motor seçeneği bulunuyor: 115 bg’lik, 1,6 litrelik doğal emişli motor, turbo beslemeli 140 bg’lik, 1,4 litrelik motor ve 130 bg’lik, 1,7 litrelik turbo beslemeli bir dizel.

Hem 1,4 litrelik benzinli motor, hem de dizel motor altı vitesli mekanik ya da altı vitesli otomatik şanzıman ile donatılabiliyor. Mekanik şanzımanlar yakıt tasarrufu sağlayan durdurma-çalıştırma sistemine sahip olacak.

 

Mokka, Avrupalı üreticiler arasında “B-SUV” sınıfının ilk temsilcisi olacak.
Yeni gelişen eğilimlere ayak uydurmaya çalışan Opel, bu anlamda Mokka’ya daha fazla önem veriyor. Kompakt crossover ve SUV modellerin Rusya ve Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’da da satışlarını artırması, Opel’i cesaretlendirmiş. Bu amaçla geliştirdiği ve testlerine devam ettiği Mokka, Paris Otomobil Fuarı’nda resmen tanıtılacak, ardından da ekim ayından itibaren aralarında Türkiye’nin de bulunduğu seçilmiş pazarlarda satışa sunulacak.

Ekim ayında Türkiye’de

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, markanın aldığı radikal kararlarla Avrupa’daki sıkıntılarını bitirmek üzere olduğunu, markanın Avrupa’daki üretim noktalarını değiştirerek rekabetçi kalmaya devam edeceğini belirtirken, bunu yeni modellerle de sürdüreceğini vurguladı.
Yeni Mokka’yı ekim ayından itibaren Türkiye’de satışa sunacaklarını anlatan Keklik, bu modelle beklentilerinin yüksek olduğunu kaydetti. İlk etapta 1.4 lt (140 HP) turbo benzinli motor ve 6 ileri manuel şanzımanla Türkiye’de satışa sunulacak aracın 1.7 lt dizel motor ve otomatik vitese sahip versiyonuysa siparişle getirilecek. 1.4 lt motorda otomatik şanzıman, 2013 yılının son çeyreğinde gelmeye başlayacak. keklik, bu yıl 1.500 adet Mokka satışı planladıklarını belirtiyor.

TÜRKİYE SATIŞ FİYATI;

YENİ MOKKA Başlangıç Fiyatı
53.450,91 TL