5053873217 [email protected]
İstanbul’da devam eden kuvvetli kar yağışı yaşamı etkilemeye devam ediyor. Kentte gece boyunca etkili olan kar yağışı, yolların karla kaplanmasına neden oldu
Meteororlojinin yaptığı açıklamada öğle saatlerine kadar kentte kuvvetli kar yağışı beklendiği belirtildi. Ekiplerin kar temizleme çalışmalarına rağmen, çok sayıda yolda kar birikintileri oluştu. Araçlar özellikle ara sokaklarda gitmekte zorlandı.
KAMU ÇALIŞANLARI İZİNLİ
Yetkililer, özel araçlarını kullanmamaları, toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri konusunda İstanbulluları bir kez daha uyardı. İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada kamuda çalışan engelli ve hamilelerin yoğun kar yağışı nedeniyle bugün de izinli olacağı açıklandı.
KUVVETLİ YAĞIŞ GELİYOR
Meteoroloji yaptığı açıklamada yağışların, Marmara’nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Tokat ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini belirtti.
BUZLANMA VE DON UYARISI
Marmara’da orta kuvvette, iç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.