5053873217 [email protected]

Kentin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı yarım metreyi bulurken, sürücüler yollarda zor anlar yaşadı.

Bu sabah işe gitmek için evlerinden çıkanlar, araç bulmakta zorluk çekti. Otomobillerini evde bırakanlar da toplu taşım araçlarına akın etti. Çok sayıda servis aracı yollarda kaldı. Birçok kişi yoğun kar altında, yürüyerek işyerlerine ulaşmaya çalıştı.

Otomobillerinin üzerini örten karları temizledikten sonra zor şartlara rağmen yola çıkan çok sayıda sürücü, yolda kaldı, trafikte büyük ölçüde tıkanmalar yaşandı.

Kar yağışı Bağcılar, Küçükçekmece, Esenler ve Sultangazi’de sabah saatlerinde daha da hızlandı. Ara yolların kapalı olması nedeniyle araçlar ilerleyemedi. Minibüs ve otobüslerde ilerleyemeyince vatandaşlar yollarda kaldı. Özellikle Bağcılar’da birçok kişi, servis ve toplu ulaşım araçları gelmeyince çareyi yürümekte buldu.

Kentte bugün öğle saatlerine kadar kuvvetli kar yağışı görüleceği bildirildi.

Yetkililer, özel araçlarını kullanmamaları, toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri konusunda İstanbulluları bir kez daha uyardı.

UÇAK VE İDO SEFERLERİ İPTAL
Ayrıca, İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO), Marmara Denizi’nde etkili olan poyraz nedeniyle bazı deniz otobüsü ve hızlı feribot seferlerini iptal etti.

İDO’dan alınan bilgiye göre, saat 07.00’deki Yenikapı/Bandırma hızlı feribot seferi ile 07.30’daki Bandırma/Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferleri iptal edildi.

Bu arada, saat 09.30’daki Bursa-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü seferi ile 18.30’daki Bandırma/Yenikapı hızlı feribot seferlerinin de hava muhalefeti nedeniyle yapılamayacağı bildirildi.

İstanbul’da etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı’ndan sabah saatlerinde iç ve dış hatlarda yapılması planlanan 87 uçuş iptal edildi. İptallerin 41’i dış hat seferlerinde 46’sı da iç hat seferlerinde oldu.

METEOROLOJİ’DEN UYARI
Bu arada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde etkili olması beklenen kar yağışı konusunda uyarıda bulundu.

Buna göre; kar yağışı Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Rize, Artvin ve Hopa ile öğle saatlerine kadar İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Balıkesir’in Bandırma ilçesi, Zonguldak, Düzce, Bartın ve İnebolu çevrelerinde kuvvetli olacak.

Açıklamada çığ tehlikesi, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği kaydedildi.

Öte yandan, Marmara, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz ve Doğu Karadeniz ile bazı illerde kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bugün, rüzgarın; Marmara, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı (Erzurum, Erzincan, Ağrı, Kars, Tunceli, Malatya, Elazığ) ile Sivas, Kayseri , Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa çevrelerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz ve Doğu Karadeniz’de kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesinin beklendiği bildirildi.

Açıklamada, bu nedenle yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.