5053873217 [email protected]

Çocuklarınızla zevkle vakit geçirmek için her gün eğlence merkezlerine gitmenize, pahalı oyuncaklar almanıza gerek yok. Çöpe gidecek, işe yaramaz dediğiniz malzemelerle de onları eğlendirebilir, yaratıcılıklarını geliştirebilirsiniz

 

Hemen hemen her türlü kap, kacak ya da karton rulo hoş bir oyuncağa dönüşebilir. Bilgi, beceri ve yetenekleriniz dahilinde aklınıza gelen her şeyi farklı bir faaliyette kullanabilirsiniz. Geri dönüşümlü malzemeleri farklı amaçlar için kullanmaya başladığınızda, her köşede size işe yaramaz gibi görünen malzemeler çocuğunuz ve siz için eğlence dolu hayatın bir parçası olarak görünmeye başlayacaktır. Fakat bu tür aktiviteler için evi adeta bir ‘çöp ev’ haline getirmenize gerek yok. Peki çocuklarınızla geri dönüşümü sağlanan metaryellerle etkinlik yapabilmek için neleri biriktirmelisiniz, hangi metaryeli hangi aktivitede kullanabilirsiniz? İşte size sadece birkaç öneri:

 

Süt ve meyve suyu kutuları: Temizlenmiş ve kurutulmuş kutular, dev zarlar haline dönüşebilir. Hatta bina haline getirdiğiniz süt kutularından koca bir şehir bile kurulabilir.

Kağıt rulolar: Geri dönüşümlü metaryeller arasında en az kıymeti bilinenler tuvalet kağıdı ve havlu kağıt rulolarıdır. Duvara yapıştıracağınız rulolardan bir yarış pisti oluşturabileceğiniz gibi oturma odanızın ortasında bir bowling turnuvası bile düzenleyebilirsiniz. Havlu kağıt rulolarından bir teleskop ya da pekala rüzgar çanının bir parçası olabilir.

 

Plastik kaplar ve kapaklar: Peynir, yoğurt gibi yiyeceklerin kutuları içine boya koymak, kağıt maket kalıbı olarak kullanmak gibi amaçlarda kullanılabilir.

Soda ve su şişesi kapakları: Uzay gemisi kontrol merkezleri, zaman makineleri ve diğer her gün kullanılan araçlardaki tokmaklar bu kapaklarla yapılabilir.

 

Yumurta kartonları, köpük kartonlar, köpük bardaklar: Bu malzemeler tohum görüntüsü oluşturmaktadır. Küçük tohumları çocuklarınızla bunların içine dikerek onların toprakla ilgilenmesine yardım edebilirsiniz. Ayrıca yumurta kartonunu eşleştirme oyununda kullanabilirsiniz.

 

İşe yaramaz mektup ve kataloglar: Posta kutunuza atılan bir yığın reklam içerikli katalog ve broşürler bu gruba girer. Bunları çeşitli oyunlarda kullanılan resim ve araçlar için mükemmel bir kaynak olarak kullabilirsiniz. En iyi tarafı; bol renkli ve bedava olması!

 

Kağıt torbalar: Marketten ya da manavdan aldığınız kağıt torbalar sizin ve çocuğunuzun yaratıcılığıyla bir maskeye, uzay başlığına ya da bir akvaryuma dönüşebilir.

 

Dergiler: Her dergide fon resmi, oyun kağıdı ya da süsleme olarak kullanılabilecek fotoğraflar vardır.