5053873217 [email protected]

3. SINIF ÖLÇÜLER/ SIVI ÖLÇÜLERİ

1)600 litresütün  1 bölü 3 ü satıldı. Geriye kaç litre süt kaldı.

2) Günde5 litresüt veren ineğimiz 1 haftada kaç litre süt verir?

3) Evimizin su deposu 120 litreliktir. Depodaki su ailemize 1 ay yetiyor. Günlük su kullanım miktarımızı bulunuz.

4) Arabamızın deposundaki benzinin 1 bölü 4 ü Ankara’ya giderken bitti. Arabamızın deposu60 litreolduğuna göre  Ankara’dan geri döndüğümüzde depoda kaç litre benzin kalmıştır?

5) 500 litrelik suyun 1 bölü 5 ü ile dayımın tarlasını suladık. Kalan suyun yarısını bizim havuza doldurduk. Havuzumuzda kaç litre su olduğunu bulunuz.

6)  700 litrelik akvaryumun yarısına kadar su doldurdum. Akvaryumun içinde kaç litre su olduğunu bulunuz.

7) 800 litrelik süt kamyonun deposundaki sütlerin 1  bölü 4 ü satıldı. Kaç litre süt kaldı.

8) Teyzem 2 kilo portakaldan1 litreportakal suyu çıkarabildiğini söyledi.30 litreportakal suyu için kaç kilo portakal gereklidir?

9) 80 litrelik ayranın   1 bölü 8 i satıldı. Geriye  kaç litre ayran kalmıştır?

10) 30 litrelik sütün  1 bölü 5 ini ailecek içtik. Geriye kalan sütten peynir yaptık. Kaç litre sütten peynir yaptığımızı bulunuz.

 

3. SINIF ÖLÇÜLER/ SIVI ÖLÇÜLERİ

1) 456 litre suyu yarım litrelik şişelere dolduracağız. Kaç tane şişeye ihtiyacım var?
2) Dedemin ineği haftalık 12 litre süt veriyor. 1 ayda elde ettiğimiz sütü yarım litrelik şişelere doldurarak pazarlamak istiyorum. 1 ay için kaç tane şişeye ihtiyacım var?
3) 3 kilo portakaldan 1 litre portakal suyu elde ediyoruz. 960 kilo portakaldan kaç litre portakal suyu elde ederim?
4) Arabamızın deposu 60 litre benzin alıyor. Bu benzinin yarsını yarım litrelik şişelere doldurmak istiyoruz. Kaç tane şişeye ihtiyacım vardır?
5) 9 lire sütten 1 kilo peynir elde ediliyor. 450 litre süt kullanılarak kaç kilo peynir elde ederiz?
6) Bir insanın günlük 3 litre su tüketmesi gerekiyor. Sınıfımızdaki 32 arkadaşımın günlük su ihtiyacının karşılaması için kaç tane YARIM Litrelik Su almamız gerekir?
7) Ali Baba’nıın çiftliğinde haftalık 400 lire süt üretiliyor. Çiftlikte 1 ayda üretilen sütlerin 2 litrelik şişelere doldurularak satılması sağlanıyor. 1 aylık dönem için kaç tane 2 litrelik şişeye ihtiyacımız vardır?
8) Bir tesiste günlük 9 litre motor yağı üretiliyor. Üretilen motor yağları haftalık olarak 3 litrelik ambalajlarda paketlenip satılıyor. 1 haftalık paketleme için kaç litre motor yağına ihtiyacımız vardır?
9) Sınıfımızdaki parti için toplam 120 litre meyve suyu alındı. Her arkadaşım 2 litre meyve suyu içti. Sınıfımızda 32 öğrenci olduğuna göre, ne kadar meyve suyu artmıştır?
10) Günlük 2 litre süt tüketen bir ailenin yılda kaç litre süt tükettiğini bulunuz.
11) Dedemin ineği haftalık 11 litre süt veriyor. 1 yılda elde ettiğimiz sütü yarım litrelik şişelere doldurarak pazarlamak istiyorum. 1 yıl için kaç tane şişeye ihtiyacım var?
12) Dedemin ineği günlük 3 litre süt veriyor. 1 yılda elde ettiğimiz sütü yarım litrelik şişelere doldurarak pazarlamak istiyorum. 1 yıl için kaç tane şişeye ihtiyacım var?

3. SINIF ÖLÇÜLER/ SIVI ÖLÇÜLERİ

1) 644 litre suyu yarım litrelik şişelere dolduracağız. Kaç tane şişeye ihtiyacım var?
2) Dedemin ineği haftalık 42 litre süt veriyor. 1 ayda elde ettiğimiz sütü yarım litrelik şişelere doldurarak pazarlamak istiyorum. 1 ay için kaç tane şişeye ihtiyacım var?
3) 4 kilo portakaldan 1 litre portakal suyu elde ediyoruz. 860 kilo portakaldan kaç litre portakal suyu elde ederim?
4) Arabamızın deposu 80 litre benzin alıyor. Bu benzinin yarsını yarım litrelik şişelere doldurmak istiyoruz. Kaç tane şişeye ihtiyacım vardır?
5) 5 litre sütten 1 kilo peynir elde ediliyor. 800 litre süt kullanılarak kaç kilo peynir elde ederiz?
6) Bir insanın günlük 4 litre su tüketmesi gerekiyor. Sınıfımızdaki 32 arkadaşımın günlük su ihtiyacının karşılaması için kaç tane YARIM Litrelik Su almamız gerekir?
7) Ali Baba’nıın çiftliğinde haftalık 700 litre süt üretiliyor. Çiftlikte 1 ayda üretilen sütlerin 2 litrelik şişelere doldurularak satılması sağlanıyor. 1 aylık dönem için kaç tane 2 litrelik şişeye ihtiyacımız vardır?
8) Bir tesiste günlük 6 litre motor yağı üretiliyor. Üretilen motor yağları haftalık olarak 2 litrelik ambalajlarda paketlenip satılıyor. 1 haftalık paketleme için kaç litre motor yağına ihtiyacımız vardır?
9) Sınıfımızdaki parti için toplam 200 litre meyve suyu alındı. Her arkadaşım 4 litre meyve suyu içti. Sınıfımızda 30 öğrenci olduğuna göre, ne kadar meyve suyu artmıştır?
10) Günlük 3 litre süt tüketen bir ailenin yılda kaç litre süt tükettiğini bulunuz.
11) Dedemin ineği haftalık 30 litre süt veriyor. 1 yılda elde ettiğimiz sütü yarım litrelik şişelere doldurarak pazarlamak istiyorum. 1 yıl için kaç tane şişeye ihtiyacım var?
12) Dedemin ineği günlük 4 litre süt veriyor. 1 yılda elde ettiğimiz sütü yarım litrelik şişelere doldurarak pazarlamak istiyorum. 1 yıl için kaç tane şişeye ihtiyacım var?