5053873217 [email protected]

Bursa Atatürk Stadı’nda, yeşil-beyazlı ekibin aldığı ceza nedeniyle sadece kadın ve çocukların izlediği karşılaşmayı hakem Fırat Aydınus yönetti. Aydınus’un yardımcılıklarını Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu yaptı.

Ev sahibi ekip Bursaspor karşılaşmaya Carson, Hakan, Serdar, İbrahim, Stepanov, Sestak, Adem, N’Diaye, Ozan, Batalla, Pinto 11’i ile başlarken, Galatasaray Muslera, Sabri, Semih, Ujfalusi, Hakan, Emre, Selçuk, Melo, Riera, Sercanve Elmander 11’i ile sahadaki yerini aldı.

Maça Bursaspor başlamasına rağmen Galatasaray, santra ile birlikte yeşil beyazlıların üstüne gitti. Sercan Yıldırım’ın ceza sahası dışından yerden vuruşunda top kaleci Carson’da kaldı. Karşılaşmanın ilk 20 dakikası karşılıklı ataklarla geçilirken iki takımda yakaladıkları pozisyonları değerlendiremedi.

Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağını Galatasaray 32. dakikada Elmander ile yakaladı. Selçuk’un sol kanattan kullandığı kornerde savunma topu ceza sahasından uzaklaştırdı. Sonrasında Riera’nın pasında Elmander ceza sahasında topla buluştu. Elmander’in sert şutunda top Carson’dan döndü, Emre’nin ikinci vuruşunda ise top kalecide kaldı.

Maçın ilerleyen dakikalarında gol sesi çıkmayınca iki takımda soyunma odasına 0-0 eşitlikle gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı genellikle orta alan mücadelesi şeklinde geçti. Bursaspor, ilk 45 dakikada Galatasaray’ın uyguladığı pres karşısında oldukça zorlandı. Oyunu kendi yarı alanında kabul eden yeşil-beyazlı takım, Sestak’ın süratli oyunundan yararlanarak rakip kaleye hızlı hücumlarla gitmeye çalıştı.

İkinci yarıya hızlı başlayan ec sahibi ekip Bursaspor 50. dakikada Pablo Batalla’nın golüyle öne geçti. Sağ kanattan kullanılan taçta topla buluşan Batalla, ceza sahası dışındaki Sestak ile verkaça girdi ve Sestak’ın harika pasında ceza sahası içinde kaleci ile karşı karşıya kaldı. Arjantinli oyuncu soğukkanlı bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0.

Maçın ilk sarı kartı Felipe Melo için çıktı. Sestak’ın hareketi ile yerde kalan Melo, hakemin faul düdüğünden sonra Sestak’ı itince sarı kart gördü.

67. dakikada Galatasaray tehlikeli geldi. Elmander’in ara pasında Sercan Yıldırım ceza sahasında topla buluştu. Sercan sağ çaprazda açısı daralırken topa basmak ve açısını düzeltmek istedi. Ama İbrahim bu pozisyonda dikkatli ve eski takım arkadaşının geçmesine izin vermedi.

Galatasaray’da Felipe Melo oyundan çıkarken Engin Baytar oyuna dahil oldu. Fatih Terim 2. oyuncu değişikliği hakkını ise Sercan Yıldırım’ın yerine Kazım Kazım’ı oyuna sokarak kullandı.

Yiğit Gökoğlan ile beraberlik golüne yaklaşan Galatasaray bu ataktan da sonuç alamadı. Son dakikalarda gol için rakip kaleye yüklenen Galatasaray bir türlü aradığı golü bulamadı.

Karşılaşmada başka gol olmazken, Bursaspor 50. dakikada Batalla’nın attığı golle Galatasaray’ı 1-0 mağlup etti.

Bu sonuçla Bursaspor puanını 29’a çıkarırken, Galatasaray ise haftayı 50 puanla kapattı.