5053873217 [email protected]

 

Müzik dünyasına yeni bir açılım vadeden  Demirhan Baylan’ın yeni “albümü” SİNYAL, Lin Records tarafındanbasılan CD formatıyla beraber iPad ve iPhone’lara yönelik aplikasyon olarakApple App Store’da satışa sunuldu.11+5 şarkıdan oluşan ve Türkiye’de ilk kezaplikasyon formatında satışa sunulan SİNYAL, dinleyicinin tüm albümü birmüzikal yolculuk olarak algılamasını ve albümle zaman geçirmesini sağlamayıhedefliyor. Müzik dünyası için yepyeni bir kavram olan “güncelleştirme”lerledaha da genişlemesi hedeflenen aplikasyon, müziği dinlerken içindedolaşabileceğiniz ve keşfedebileceğiniz bir dünya yaratıyor.

SİNYAL, kendine has bas gitar stili, ilginç hikayelerle bezenmiş şarkıları ve20 küsur seneden beri Türk müzik dünyasının içindeki çabalarıyla kendineözel bir yer edinmiş olan Demirhan Baylan’ın son müzikal macerasıdır. 16şarkıdan oluşan bu eserde DB her zaman olduğu gibi hikayeciliğin ve müzikalifadenin sınırlarını zorlayarak sizi hiç bilmediğiniz bir dünyaya götürüyor.Aplikasyon, her dinlediğinizde yeni şeyler duyacağınız ve çok uzun süre yenişeyler göreceğiniz müzikal bir tecrübe sunuyor. Müzisyenliğiyle tanıdığımızOğuz Büyükberber’in eseri olan grafik çalışması bir harita gibi kurgulanarakdinleyicinin şarkılar arasında gezinmesi teşvik ediliyor.

 

 

SİNYAL’deki şarkıların tamamı Demirhan Baylan tarafından yazılmış, icraedilmiş ve kaydedilmiş. Tek bir şarkıda konuk eleman olarak Korhan Futacısaksofonuyla yer alıyor. Albümün fotoğrafları Beril Baylan’a, programcılık iseGökhan Sivrikaya’ya (Combocow) ait.

Demirhan Baylan Hakkında

 

Profesyonel müzik kariyeri 1989’da Bulutsuzluk Özlemi’yle başladı.Berklee College of Music’ten Music Production and SoundEngineering BA sahibidir. SİNYAL dokuzuncu solo albümprojesidir. “Wolpadinga” (Mavi Ağaç Yayınları) isimli düşünceleriniözetlediği bir kitabı vardır. 90 sonrası Rock ve yenilikçi müzikdünyasının gerek sanatçı, gerekse teknisyen olarak önemliimzalarındandır.