5053873217 [email protected]

Sanat kariyerine 50 yılı geride bırakan altın sesli sanatçı 8 yıl aradan sonra yayınlayacağı stüdyo albümü ile dinleyicilerinin karşısın çıkmaya hazırlanıyor.

‘Old Ideas’ 2 Şubat’ta ülkemizde de piysaya çıkacak. Albüm yayınlanmadan önce ise ilk kez Radyo Eksen’de. Sony Music etiketiyle yayınlanacak olan albümün 10 şarkısı; Cohen’in şairane bakış açısıyla aşk, ilişkiler, cinsellik, kayıp ve ölüm gibi insan varoluşunun en derin zorluklarını ele alıyor. Sanatçının en manevi albümü sayılabilecek “Old Ideas” albümü şefkat ve anlayıştan ilham alıyor.

 

“Yaşım ilerledikçe sesimi nasıl kullanmam gerektiği daha iyi anladım. Bunun için yapmam gereken, asla yas tutmamaktı. Hepimizi bekleyen büyük kaçınılmaz yenilgiyi ifade etmek ise, saygınlık ve güzelliğin katı sınırları içinde yapılmalıydı.” Leonard Cohen

 

 

Cohen Kimdir?

Kanadalı yazar, şair, söz yazarı ve müzisyen. İlk şiir kitabını Montreal’de 1956’da, ilk romanını ise 1963’te yayımladı.

Cohen’in erken dönem şarkıları müziksel olarak Avrupa folk müziğine dayanır (çoğunluğu 1967 yılında çıkan Songs of Leonard Cohen albümünde yer alır).

70’lerde pop, kabare ve dünya müziği üzerine çalışmalar yapan Cohen’in, 80’lerden itibaren tipik olarak bas bariton tonda söylediği şarkılarına kadın vokalistler ve elektronik bireştiriciler eşlik ediyor.

Çalışmalarında genellikle din, yalnızlık, cinsellik ve kişiler arası karışık ilişkileri konu edinir.

Cohen’in şarkıları ve şiirleri pek çok başka şarkıcı ve şarkı yazarını etkiledi. Eserleri 1000’den fazla kere başka sanatçılarca yorumlandı ve kaydedildi. “Canadian Music Hall of Fame” ve “Canadian Songwriters Hall of Fame”e kabul edilen Cohen, ayrıca ülkenin en büyük sivil şeref madalyası olan “Companion of the Order of Canada” ile ödüllendirildi. 10 Mart 2008’te Lou Reed‘in yaptığı bir konuşma sonrası “Rock and Roll Hall of Fame”e kabul edilen Cohen böylece en güçlü ve etkileyici şarkı yazarları arasındaki yerini belgeledi.