5053873217 [email protected]

Türkiye’deki Micheal Jakson Sevgisi bitmiyor. Ardından hatim indirmek, helvasını dağıtmak, mevlid okutmak, Taksimde moon walker yürüyüşü…..vefada sınır tanımayan halkımız  şimdi de Jakson heykeli dikmeye hazırlanıyor.

Mardin’in Midyat ilçesinde Mıhallemi Dinler Arası Diyalog Derneği, ünlü pop müzik yıldızı Michael Jackson’ın anıtını yapıyor. Jackson’ın gıyabi cenaze namazını kılan ve helva dağıtan ve ölüm yıldönümünde mevlit okutan dernek yöneticileri, anıtı Mercimekli Köyü’nde 14 Şubat Dünya Sevgililer Günü’ne yetiştirmeyi planlıyor. Dernek Başkanı Mehmet Ali Aslan, sponsor bulmaları durumunda anıtın açılış törenine Michael Jackson’ın ailesini de davet edeceklerini söyledi.

Dünyaca ünlü pop yıldızı Michael Jackson 2009’da öldüğünde gıyabi cenaze namazı kılarak, helvasını dağıtan, ölüm yıldönümünde de iftar yemeği vererek 5 dilde mevlit okutan Midyat Mıhallemi Derneği, şimdi de anıtını dikmeye hazırlanıyor. Mıhallemi Dinler Arası Diyalog Derneği, Michael Jackson’ın meşhur ‘Ay Yürüyüşü’ figüründen esinlenerek hazırladığı anıt Midyat’ın Nahit Katori taşından kalp üzerine oturtulmuş 3 metre yüksekliğinde ve 1 metre genişliğinde tasarladı. Anıtın üzerine Midyat’ta bulunan her dili, her dini ve her rengi temsil eden figürler işlenecek.

AÇILIŞ SEVGİLİLER GÜNÜNDE Habertürk’ün haberine göre, ressam Mehmet Turkut’un hazırladığı anıt projesinin tamamlanabilmesi için 11 kişilik teknik ekip çalışmalarını sürdürüyor. Dernek merkezinin bulunduğu Mercimekli Köyü’nde 14 Şubat Dünya Sevgililer Günü’nde anıtın açılışı gerçekleştirilmesi planlanıyor. Anıtı dünyaca ünlü pop yıldızı Michael Jackson’ın hatırasını yaşatmak için hazırladıklarını söyleyen Mıhallemi Dinler Arası Diyalog Derneği Başkanı Mehmet Ali Aslan, anıtın benzersizliği ile dünyada ilk olma özelliği taşıdığını söyledi.