5053873217 [email protected]

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Engelli Gençlerle yaptıkları atölye çalışmaları sonuçlandı. Sergileniyor….

 

Engel tanımayan Işıklılar, engelli gençlere rehberlik yaparak onların mutluluklarına katkı sağladılar. Prof. Dr. Peyami Çelikcan tarafından yürütülmekte olan Sosyal Sorumluluk Uygulamaları dersi kapsamında yürütülen bu çalışmada, bedensel engelli gençlerin yaratıcılıklarını geliştirmeye ve sanatsal üretimlerini ortaya çıkarmalarına fırsat verildi.

 

Sosyal sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmeyi hedefleyen Işık Üniversitesi, bu projeyle öğrencilerini çevresindeki sorunlara karşı duyarlı olma ve çözümü konusunda aktif rol üstlenme bilincini geliştirmeyi amaçlamıştır.

 

“Işık Engel Tanımaz” projesinin ürünleri 26 Ocak 2012 Perşembe günü saat 11:00 de Işık Üniversitesi Maslak Yerleşkesi’nde  Güzel Sanatlar Fakültesi, Galeri Işık İstanbul’da sergilenecektir. Sergi açılışında Engelli Gençlerden oluşan Perküsyon Grubu bir de mini konser verecektir.

 

Projeye Grafik Sanatlar ve Grafik Tasarım, Moda ve Tekstil Tasarımı ve Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümlerinden 30 öğrenci ile Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği’nden 30 genç katılmıştır.