5053873217 [email protected]

Erdal Beşikçioğlu’nun başrolde oynadığı Behzat Ç dizisi, Nedim Saban’a göndermede bulundu. Dizide Saban’ın Onur Bayraktar’ın vefatının ardından ara vermeden ünlü oyuncunun başrolde oynadığı ‘Leyla’nın Evi’ adlı oyunu sahnelemesi eleştirildi. Dizide, bir cinayet işlenen tiyatronun müdürü, aynı gece oyunu sahnelerken kendisine tepki gösteren oyunculara; Muhsin Ertuğrul’un meşhur sözü “Ben babam öldüğünde bile sahneye çıktım” diyerek kendini savundu.

AHLAKLARINI YİYEYİM

Nedim Saban dizide yapılan göndermeye twitter üzerinden yanıt verdi. Saban, “Seyredemedim ama Behzat Ç ne yazık ki Onur’u kullanarak bana gönderme yapmış. Cenaze günü Onur’un partneri Ayça’ya çekim yaptırdılar halbuki… Tiyatroda perde kapanmaza takılmışlar ama Behzat bölüm yetiştirmek için acılar içindeki bir oyuncuya cenazeden 2 saat sonra çekim yaptırdı. Ayrıca olaydan birbuçuk yıl sonra bir ölünün sırtından televizyon ratingi sağlamak pek mi ahlaklı? Yiyim onların ahlağını” diye yazdı.

 

 

TARTIŞMA YARATMIŞTI

Nedim Saban’ın ‘Leyla’nın Evi’ oyununa ara vermemesi, cenazenin ertesi günü oyunun sahnelenmesi; ‘Perde hiç kapanmamalı mı?’ tartışmalarını berbaberinde getirmişti. ‘Show must go on’ geleneği sorgulanırken, Ferhan Şensoy, “Önemli bir kuraldır tiyatroda perde kapanmaz. Ama oyunculardan biri vefat ettiğinde kapanır. Birkaç gün sonra bir başka oyuncu yetiştirilir, doğrusu odur” demişti. Derya Alabora ise “Sahnede birlikte oynadığım biri öldüğü zaman ben zaten oynayamam. Çok sevdiğiniz bir insan yok oluyor hayattan ve hiçbir şey olmamış gibi o oyuna devam etmek mümkün değil. Birkaç gün oyuna ara vermek lazım” diyerek tartışmaya katılmıştı.