5053873217 [email protected]

 

Mazor Donması Nedir: Dizeli oluşturan parafinlerin soğuk nedeniyle -20 derece ve altında kristalleşip çökelmesidir.  ve filtrelerin tıkanmasına ve aracın çalışmamasına neden olur.

Bu kış yaşadığımı abartılı soğuklarda donmaya karşı en iddialı markaların sattığı Euro Dizeller bile dondu. Bunun nedeni mazotların -20 dereceye kadar donmayacak bir karışım şeklinde hazırlanmasıydı. Bazı sürücüler araçlarını hiç çıkaramadılar ya da donan mazotu özmek için saatlerce uğraşıp araç altında ateş yakmak gibi sakıncalı işlere giriştiler.

Peki ne yapmalı?

Öncelikle donmayı engellemek için girişimde bulunulmalı. Ağır vasıtalar ve deposunda çok miktarda yakıt bulunduran büyük taşıtlar için önerimiz gaz yağı; eksi 30 dereceleri rahat atlatabilmek için her 20 litre için 1 litre gaz yağı katılabilir. Gaz yağını benzin istasyonları dahil bir çok satış noktasında bulabilirsiniz. İşin mantığı depoya gaz yağı ilave edilince depo iç basıncı normalin üstüne çıkıyor. Basınç arttığı için donma sıcaklığı da daha düşük derecelere doğru kayıyor.

 

Yeni nesil dizelleriniz için fiyatı gaz yağı kadar ekonomik olmasa da özel karışımlardan kullanabilirsiniz.

 

 

DONMUŞ ARACI NASIL ÇÖZECEĞİZ?

Ne yaparsanız yapın sakın aracın altında ateş yakmayın. Mazot benzin kadar kolay parlamasa da aracın altında yakılacak ateşin hiç tahmin edemeyeceğiniz sonuçları olabilir. Öncelikle plastik aksama ve metal aksama türlü zararlar verebilir.

1) Kaynatılmış suyu geniş bir leğene koyarak aracın motor ve depo kısmının altına koyabilirsiniz.

2) Elektirik hattı çekme ihtimaliniz var ise elektirikli fan ve saç kurutma makinesinden yardım alabilirsiniz.