5053873217 [email protected]

Malum kış şartlarında güvenli araç kullanmak için eskiden tek tip zincir kullanılırdı. Dönemine göre devrim sayılan Takmatik zincirler de bildiğimiz zincirin aynıydı. Günümüzde farklı yöntemlerle patinajdan korunmak mümkün. Sizin için polüretan antipatinaj sistemini test ettik. Öncelikle piyasadaki alternatiflerden bahsedelim.

KAR ZİNCİRİ:  Yaklaşık 100 yıllık bir teknoloji. Ucuz olması istenilen boya uygun bulunabilmesi açısından en sık tercih  edilen sistem. Yapı marketlerde 50 liradan bulunabiliyor. en büyük dez avantajı ise açık yollarda yarattığı sarsıntı ve yine karsız yollarda otomobilin ön düzenine verdiği zarar. Ucuz görünse de uzun kullanımda en pahalı yöntem.

 

 

Örgülü ve merdiven desenli olmak üzere farklı zincir türleri piyasada bulunuyor, merdiven tipi patinaj zincirleri uzmanlar tarafından önerilmemektedir.

Bu türlerin, lastiğin tabanını dikey olarak kestiği için hem daha fazla sarsıntıya neden olur, hem de yandan kaymalarda yeterli güvenliği sağlayamaz.

 

Özellikle panik frenlemelerde lastik, zincir üzerinde kalmadıysa aracın durma mesafesini de uzatabilir. Fren ve emniyetli duruş için örgü tipi patinaj zincirlerinin tercih edilmesi gerekir. Hem daha az sarsıntı hem de duruş mesafesinin azalması için ideal bir seçim olur. Zincir lastiğin tamamını sardığı için hem önden, hem de yandan kayma durumunda maksimum güvenlik sağlanır.

 

KAR ÇORABI:

Kaymayı önleyici özel bir kumaştan yapılmış. En büyük ayırıcı özelliği sıfır sarsıntı ile kullanılması. uygulaması cok kolay. Gerdirme, bağlama sıkma gibi montaj zahmetlerden sizi kurtaran ürün bgajda da yer kaplamıyor. Yolcu koltuğunun altında rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz. Dez avantajı ise dayanıklılık sorunları nedeniyle uzun yıllar kullanıcak bir ürün olmaması ve kar miktarının arttığı durumlarda güvenlik seviyesinin düşmesi.

POLÜRETAN  ZİNCİR

Patinajı engellemede

krom zincir kadar başarılı ve asfalt yolda titreşimi hissettirmeyen bu ürün oldukça başarılı. Farklı markalarla farklı yapı marketlerde bulabileceğiniz ürün. 200 liracivarındaki ürün kullanm sıklığına göre bir kaç sezon sorunsuz kullanıma izin verecek sağlamlıkta. Üzerindebulunan metal çiviler buz üzerinde yola tutunmayı mümkün hale getiriyor. Montajı çok zor değil. iki tekerlek için yaklaşık 6 dakikada montajı tamamladık.

 

KAR PALEDİ:

 

Kesinlikle denediğimiz Yöntemler arasında en pratik, en konforlu, en kullanıcı dostu aynı zamanda en pahalı yöntem. Ortalama bir lastik boyu için çiftinin fiyatı 600  TL. Önceden janta monte edilmiş bir aparat üzerine paleti uygulama süreniz 2 saniye bile değil. Sadece bir klik sesi duyduğunuz anda takma ya da sökme işlemi tamam. Uzun yıllar kullanılabilecek bu aksesuarın bize göre yüksek fiyatının yanındaki dez avantajı spesifik lastik boylarına göre alınması ve sonraki aracınızın lastik çapında 1 cm lik bir oynama bile ürünü o lastikle kullanamamanız anlamına geliyor.