5053873217 [email protected]

Civic’e Giriş Fiyatı 42.000 TL

“TANIDIK YÜZÜ” TANIMLAMASI “NEREDEN TANIYORUZ ?” SORUSUNU AKILLARA GETİREBİLİR; BİRAZ DAHA YAKINDAN BAKINCA ONUN 3 YILDIR PİYASADA OLAN HONDA CİVİC HATCHBACKİN YÜZÜNÜ TAŞIDIĞINI GÖRMEK HİÇ DE ZOR DEĞİL.

 

Gazetepress Test Ekibi olarak Honda Plazadan içeri girdiğimiz anda bizi karşılayan Yeni Civic karşısında ortak tepkimiz “Biz bu adamı nereden tanıyoruz…” oldu.  Daha ilk bakışta  insanı kendine çeken güven verici tasarımı yıllarca dinamik kalacak bir çok ayrıntıya da sahip.

Honda’nın Türkiye fabrikasında son bir yıldır sürdürdüğü yeni Sedan Cvici üretiminin sonuçlarını  bugün bayiide gördük  ve çok etkilendik.

 

 

Türkiye otomotiv sektörünün önemli bir parçası olan Honda, yeni Civic Sedan’ın üretim heyecanını yaşıyor. Otomobil severlerin uzun bir zamandan beri merakla beklediği yeni Civic Sedan Türkiye’de üretildi.  Bu hafta yollara çıkacak olan Civic tüm Civic modelleri gibi döneminin beklentilerini fazlasıyla karşılıyor. 70 li yılların başından beri süregelen civic efsanesi her yeni modelinde çıtayı rakipleri için biraz daha yükselterek segmentinin de markasının da lokomtifi olmayı kendine misyon edinmiş. Kalitesine ve sınıfına göre avantajlı sayılabilecek 42.000 liralık fiyatı ile hazır. Üreticilerin kasa güncelleme sonrası alışık olduğumuz fiyat şişirme politikasını  Honda’nın  uygulamamış olmaları da ayrı bir güzellik tabi.

 

Performans

Sürekli değişim, sürekli gelişim Honda mühendisliğinin kalbinde sürekli performansı iyileştirme çabası yatıyor. Bu nedenle Yeni Civic Sedan elektronik olarak kontrol edilen akıllı valf  zamanlaması sayesinde hıza bağlı olarak yakıtın yanmasını kontrollü bir seviyede tutup emisyon değerini düşüren 125 PS 1.6 i-VTEC motora sahip. Ayrıca, direksiyondan da kumanda edilebilen 5 ileri otomatik şanzıman, yolun eğimine göre aracın uygun viteste ilerlemesini sağlayan Akıllı Eğim Sistemi (Grade Logic System) ile sürücüsüne her koşulda konfor sunuyor.

İç tasarım

Sürüş keyfinin doruğunda. Sürüş deneyiminizi hem güvenli hem de daha keyifli hale getirmek  için tüm önemli bilgiler ve göstergeler yeni dizayn edilen işlevsel ön panelde  sürücüye olabilecek en yakın noktada. Yeni tasarlanan ön panelde hız, devir, yakıt tüketimi gibi  yolculuğunuz için önemli bilgiler güvenli ve keyifli bir sürüş deneyimi için  sürücüye odaklı, sürücünün gözünü yoldan ayırmadan görebileceği açıda  konumlandırıldı. Ön panelin yüzeyi değişkenlik gösteren iki farklı desenli doku  ile kaplı. Bu özel doku güneş ışığını yansıtarak ön panele derinlik katan  görsel bir efekt yaratıyor. Ergonomik şekilde tasarlanan direksiyondaki kumanda butonları  geliştirilmiş yol bilgisayarı i-MID’i kolayca kullanmanızı sağlıyor. Ses, müzik  kanalı seçimi, saat, cruise control gibi pekçok fonksiyonlar rahatça kumanda  edilebiliyor.

 

   Konfor

Yüksek kalite, zengin donanım, yüksek konfor seviyesi Kokpitin ergonomisinden kullanılan materyallerin seçimine kadar  yeni Civic Sedan’ın iç tasarımı hem sürücüsünün hem de yolcuların konforu  düşünülerek tasarlandı.

Daha konforlu ve keyifli yolculuklar için yenilenen koltuk  tasarımı daha geniş sırtlıklara sahip. Yan desteği arttırılmış ön koltuklar  oturma pozisyonunuzu desteklerken, arka koltuklar inme ve binme hareketlerini  kolaylaştıracak şekilde tasarlandı. Gri ve bej renk seçeneklerine sahip yeni  koltuk döşemelerine dokunduğunuzda yüksek kalite ve konforu hissedeceksiniz .

Kaydırılarak sürücüsüne göre ayarlanabilir yeni ön kol dayama  sadece konfor yaratmıyor aynı zamanda iki bardak tutucuyla işlevsel de.

[vimeo width=”600″ height=”365″ video_id=”34776935″]

 

Tasarım

Daha fazla tarz. Daha fazla enerji. Daha fazla Civic Civic’in ikon haline gelmiş tasarım felsefesinin bir gelişimi  olarak, yeni Civic sedan dinamik şekliyle sadece çekici görünmekle kalmıyor  aynı zamanda aerodinamiği ve performansı da geliştiriyor. İncelikli tasarım baştan aşağı sofistike bir karakter yaratıyor. Akıcı  atletik çizgiler ve geniş duruş ile her bir tasarım öğesinin uyumlu bir şekilde  bütünleştiği dış görünümüne neresinden bakarsanız bakın!

Yenilenen Civic sedan sürücüsüne  özel bir hava katıyor. Yeni Civic Sedan’daki her bir tasarım detayı, sadece harika  görünmesi için değil bunun yanında üstün performansını  sergilemesi adına da, dikkatlice düşünüldü. Yeni  dizayn edilen Xenon farlar açık ve net bir görüş sağlarken dinamik ön tampon  tasarımını da mükemmel bir şekilde tamamlıyor.

Açılıp kapanabilen yan aynalar dar alanlara daha kolay park etmek  için çözüm sağlarken,  sportif 16” alüminyum  alaşımlı jantlar yeni Civic Sedan’ın dış tasarımını tamamlayan çekici bir  görünüm yaratıyor.

SONUÇ: YILLARCA YENİ KALACAK VE DEĞERİNİ KORUYACAK BİR ARAÇ.  GAZETEPRESS TEST EKİBİ OLARAK ALTINI ÇİZEREK SÖYLÜYORUZ Kİ 42.000 TL LİK FİYATI İLE YATIRIM İÇİN BİLE ALINABİLECEK BİR ORTA SINIF.