5053873217 [email protected]

 

“Nasıl”, Bu Işık Ne! albümünün, ana fikrini yansıtan en karakteristik şarkısı. Grup, albümün geri kalanını “Nasıl”ı odağına alarak oluşturup bir araya getirdi. Şarkı, 2006 yılında bestelenip düzenlendiği şekliyle, hemen hemen hiç değişime uğramadan albümdeki son halini aldı. Şarkının kapalı ruh halini başarılı bir şekilde yansıtan klibi ise daha önce de grupla çalışmış olan yönetmen Evren Arasıl tarafından siyah-beyaz olarak çekildi. Ani bir uyanış anında yakalanan cevaba, tekrarlayan sorularıyla tutunuyor şarkı: Nasıl… kadrosuyla, son şeklini aldı. İstanbul’un ruhunu müziklerine yansıtmayı hedefleyen grup, dört yıllık bir aranın ardından bir buçuk yıl boyunca üzerinde çalıştıkları ikinci albümleri Bu Işık Ne!’yi, Seyhan Müzik etiketiyle, 2011 yılı başında piyasaya sürdü.

Ozan Karaca (vokal), ve İlker Omcacıoğlu’dan (bas gitar) oluşan Arkabahçe, kalıplaşmış müzik tarzına sıkışıp ödün vermektense söylemek istediklerine göre müziğini şekillendiriyor. Dinleyici ile arasındaki sınırı daha da küçülterek, hayal dünyasını, aslında gerçekmişçesine sert ve bir o kadar da içe kapalı bir görüntüyle çiziyor.

On şarkıdan oluşan albümdeki tüm sözleri Ozan Karaca, müzikleri ise Arkabahçe hazırladı. Albümün

Arkabahçe

Indie rock tarzında bağımsız ve farklı denemelerle yoluna devam eden Arkabahçe, 2007 yılında bir araya gelen prodüktörlüğünü, mix ve masteringler dahil olmak üzere, Feridun Düzağaç ve Kıraç gibi isimlerle de çalışmış olan Cengiz Köroğlu üstlendi…

Şarkılarında, bir modern zamanlar eleştirisi sunan grup, bunu yaparken, çağın dinamiklerinden kopmayarak cesur ve sürükleyici bir anlatımı kullanıyor.

Bu Isık Ne!

Hareketin ve hızın giderek arttığı bu modern çağda, geçen her görüntüden aklımızda kalan ve birini algılayamadan bir diğerinin bizi çağırdığı, kafaları karıştıran, düşünce sürecini bozan, kusurları, doğallığı ve yani derinliği gizleyen, insanları ve renkleri soldurup, hafifletip birbirine benzeten, kültürel farklılıkları eritip insanlığı benzer bir yapı altında toplayacakmış gibi kandırırken insani özellikleri törpüleyen, sıcak bir yere çağırıyor hissi verirken bizi buz gibi bir dünyaya atacak bir ışık…