5053873217 [email protected]

 

Yavuz Akyazıcı şimdi de çoğunluğu kendi bestelerinden oluşan bir albümle karşınızda. Yapımcılığını Esen Entertainment’ın, prodüktörlüğünü ise Yavuz Akyazıcı’nın üstlendiği albümde “Sway” ve “House of the Rising Sun” gibi iki popüler şarkının caz yorumunun yanı sıra, Sam Rivers’ın “Beatrice” isimli caz standardı ve yedi tane Yavuz Akyazıcı bestesi yer alıyor.

Ülkemizin yetiştirdiği en önemli caz müzisyenlerinden, 17 yıl boyunca New York’ta dünyaca ünlü caz müzisyenleriyle ortak çalışmalarda bulunan Yavuz Akyazıcı albümde gitar çalarken, dünyanın en saygın caz magazini olan Downbeat tarafından beş yıl üst üste “#1 Star Jazz Drummer” ödülüne layık görülen ve Charlie Haden, Dewey Redman gibi isimlerin grubuna üye olan Matt Wilson davul çalıyor. Saksafonda ise Chico Hamilton Band üyesi, Mc Coy Tyner, Ben Harper gibi dev isimlerin albüm kayıtlarında yer almış ve Dave Holland’ın “Dream of the Elders” albümünden de tanıdığımız Eric Person var. Kontrabasta ise Anthony Braxton grubu üyesi, Archie Shepp, Charlie Persip, Lou Donaldson, Ken Mcintyre gibi isimlerle çalışmış Joe Fonda ismi dikkat çekiyor.

Bu grubun 2006’da Amerika’da, 2007’de Türkiye’de yayınlanan “Gamzelim” isimli albümü, dünyaca ünlü “Sound on Sound” magazini tarafından “Virtüözce çalınmış ve kaydedilmiş” olarak değerlendirildi.

Albümde “I Know You Can Hear Me” isimli şarkı Türkiye’nin tanınmış müzisyenlerinden kontrabasta Ozan Musluoğlu ve davulda Derin Bayhan ile trio olarak kaydedilirken, albüme adını veren “Bridge” isimli balad ise bir Ozan Musluoğlu, Yavuz Akyazıcı düeti.

Kapak tasarımı ise Esen Demirci’nin.

 

Yavuz Akyazıcı, kendi cümleleriyle şarkılarını şöyle yorumluyor:

“Mr. EP – Eric Person için yazdığım ve blues çalışını çok sevdiğimden bu yönünü ön plana çıkaracak şekilde düzenlediğim bir kompozisyon.

Neruda – Şiirlerinden çok etkilendiğim için Pablo Neruda’ya ithafen yazılmış bir beste.

Goin’ Home – 17 yılın ardından Türkiye’ye dönme kararı aldıktan sonraki ruh halimle bestelediğim bir şarkı. Bana huzurlu bir gemi yolculuğunu hatırlatan bir melodi.

I Know You Can Hear Me – Babamın vefatından hemen önce onun için bestelediğim bir şarkı. Bana inanması, beni desteklemesi sayesinde bütün bu şarkılar ortaya çıkabildi. Hayatımdaki en etkileyici süper kahramanım, canım babam.

Bridge – Herşeyin birbirine bağlandığı, çözüme ulaştığı noktada, Türkiye’ye döndükten sonra bestelediğim ve buradaki müzisyen arkadaşlarımla kaydetmeyi planladığım bir şarkı.”