5053873217 [email protected]

[youtube width=”600″ height=”365″ video_id=””]

Orhan Gencebay, yeni yılın ilk günlerinde Mehmet Akbayın Kral TVde yayınlanan programına konuk oldu. Sanat hayatında geçirdiği 60 yılın anısına hazırlanan Orhan Gencebaya saygı albümünü dört gözle beklediğini söyeyen ve Gezegen Mehmetin sorularını yanıtlayan Orhan Gencebay, müziğinin arabesk olarak anılmasından asla rahatsız olmadığını dile getirdi.

Her Perşembe 16.0-18.00 saatleri arasında Kral TV  Kral FM ortak yayınında müzik dünyasının önde gelen isimlerini ağırlayan Mehmet Akbayın 2012deki ilk konuğu usta sanatçı Orhan Gencebaydı.

Bu yıl sanat hayatında geçirdiği 60. yılını kutlayan Orhan Gencebay, müzik dünyasının yıldızlarının biraraya gelerek Gencebay şarkılarını seslendirdiği ve önümüzdeki günlerde çıkacak Orhan Gencebaya Saygı albümü için çok heyecanlı olduğunu söyledi. Sezen Aksu, Tarkan, Ajda Pekkan, Nilüfer, Candan Erçetin, Şebnem Ferah, Kenan Doğulu, Emre Aydın, Volkan Konak gibi pek çok ünlü ismin en sevilen Orhan Gencebay şarkılarını seslendirdiği albüm için  Ben dört gözle ve heyecanla bekliyorum. Bu albüm benim için Onur, Şeref, Gurur albümü olacak diyen Orhan Gencebay, sanatçı dostlarına program aracılığıyla bir kez daha teşekkür etti.

Müzik dünyasının Orhan Babası; Mehmet Akbayın  Müziğinize “Arabesk” denmesi  sizi rahatsız ediyor mu? sorusuna ise şöyle yanıt verdi: Arabesk denmesi beni katiyyen rahatsız etmiyor. Zengin bir altyapıdır arabesk. Fakat benim yaptığım müziği tam ifade etmiyor. Tanımlamada bir hata oluyor.. Benim yaptığım müziğin malzemesi Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve Arap kökenli sesleri kullanıyorum.. Serbest çalışma diyebiliriz. [yslider]